Banner 980x90

Ciblas novads lūgs valdībai pašvaldībā izsludināt ārkārtas stāvokli

Valmiera, 28.aug., LETA. Ciblas novada domes deputāti šodien vienojušies lūgt Ministru kabinetam novadā izsludināt ārkārtas stāvokli, aģentūru LETA informēja pašvaldības vadītājs Juris Dombrovskis (ZZS).

Šī brīža informācija liecina, ka applūdusī zemes platība ir 400 un 500 hektāri, līdz ar to nodarītie zaudējumi zemniekiem varētu sasniegt līdz pat 700 000 eiro, sacīja Dombrovskis un piebilda, ka ūdens applūdināti ir trīs līdz četri pašvaldību ceļi un vissliktākā situācija esot novērota Ciblas un Līdumnieku pagastos.

Dombrovskis aģentūrai LETA jau vēstīja, ka ārkārtas stāvokļa izsludināšanā saskata ātrāko veidu, kā novērst plūdu radīto postu.

Tāpēc šodien Latgales pašvaldību vadītāju sanāksmē ar ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK) Dombrovskis lūgs atbalstu ceļu sakārtošanai un palīdzību vietējiem lauksaimniekiem.

Ūdens līmenis Ciblas novadā nav cēlies, tomēr kopējos zaudējumus būs iespējams aprēķināt tikai pēc vairākām nedēļām, kad ūdens pazudīs, pieļāva Dombrovskis.

Jau ziņots, ka Kučinskis un Gerhards šodien dosies uz Līvāniem, kur tiksies ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem, lai apspriestu situāciju, kāda radusies reģionā pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotajām lietavām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)