Banner 980x90

Dažādi padomi, iegādājoties vannu

Labs materiāls un izskats ne vienmēr mūsdienās garantē, ka Jūs saņemsiet tiešām labu preci, kas Jums kalpos ilgtermiņā, tāpēc Jums vēlamies dot pāris padomu, kas palīdzēs vannas izvēlē. Noteikti izvēlieties vannu specializētajos veikalos, nevis būvniecību centros, kur sortiments pārsvarā sastāv no lētākajām pieejamām precēm tirgū, kas paredzētas plašam patēriņam, nedomājot par kvalitāti.

Vannas sienu biezums. Tas galvenokārt attiecas uz akrila un tērauda izstrādājumiem. Jo plānāks ir materiāls, jo sliktāka ir vannas kvalitāte. Ar metālu ir vienkārši – biezums visās vannas vietās ir vienāds. Bet ar akrila lietajām mazliet atšķiras – parasti šīm vannām ir sabiezēts dibens un sāni. Jo lielāks biezums, jo labāk – ideālā gadījumā sānu izliekuma biezumam, izņemot apakšējo, jābūt vienādam.
Akrila vai emaljas pārklājuma biezums. Ar pirmo acu uzmetienu Jūs nemaz nevarēsit saprasts, cik kvalitatīvs un biezs ir vannas pārklājums. "Santehnika1" iesaka Jums apskatīt pārklājumu pie drenāžas sifona. Salīdziniet biezumu vairākām vannām un redzēsiet, kā atšķiras dārgākas vannas pārklājums no lētākajām.
Pēdējā un nebūt mazsvarīgākā lieta ir vannu kājas. Lai vanna ilgi un stabili turētos,vannu kājām jābūt stingrām un ar labi metinātām šuvēm, lai kalpošanas mūžs būtu ilgāks.

Nedaudz par plašāk sastopamajiem vannu veidiem
Dzelzs jeb metāla vannām ir tikai divi trūkumi – tās ir ļoti smagas un šis materiāls nav pakļāvīgs dažādām formām. Tāpēc stūra un dažādu citu formu vannas jūs neatradīsiet, turklāt tās ir arī samērā dārgas, bet citos aspektos tā noteikti pārspēj citas vannas. Priekšrocības ir šādas:
• izturība – čuguna vannas ar atbilstošu kopšanu kalpo ļoti ilgi, bet vienīgais mīnuss ir emalja, kas ar laiku nolietojas. Bet mūsdienās ir daudz tehnoloģiju, kas ļauj atjaunot emalju, izmantojot metodi "vanna vannā";
• zema siltumvadītspēja – šādā vannā ūdens atdzisīs daudz lēnāk nekā akrila vannā;
• skaņa – atšķirībā no citu veidu vannām čuguna vannas apslāpē tekošā ūdens skaņu, kas dažreiz liekas kaitinoša.

Nedaudz sīkāk pastāstīsim par akrila vannām, jo par šīm vannām uzdod visvairāk jautājumu – vai vanna kalpos pietiekami ilgi? Vai akrila vanna ar laiku nedeformējas? 
Pērkot akrila vannu, noteikti pievērsiet uzmanību akrila kvalitātei. Lētākajiem ražojumiem mēdz izmantot ne tik kvalitatīvus akrila sakausējumus, kas samērā ātri nolietojas, jo būtībā akrils ir sava veida plastmasa. Akrila kvalitāti var noteikt arī, to pataustot un apskatot vizuāli – noteikti varēsit atšķirt labas kvalitātes akrilu no sliktas kvalitātes akrila, jo kvalitatīvs akrils ir sniegbalts un gluds. Mūsu "Santehnika1" speciālisti iesaka čehu ražotāja "Ravak" akrila vannas, kas ir labākā cenas un kvalitātes attiecība. Akrila un citu vannu piedāvājumu varat apskatīt sadaļā http://santehnika1.lv/vannas

Ja runājam par izmēru, tad visu nosaka vannas istabas izmēri, protams, liela vanna būs komfortablāka, bet, veicot remontu, jāatceras, ka būs nepieciešama vieta arī vannasistabas mēbelēm – visu vannas istabu nevar aizņemt vanna vien.

Runājot par vannām, jāpievērš uzmanība kombinētajām vannām – šāda tipa vannas pārsvarā ir no akrila un stikla un parasti ir kombinācijā ar masāžu, tā dēvētajām masāžas vannām. Mūsdienās masāžas jeb burbuļvannas nav nekāda luksusa prece, jo cenas ir samērā pieejamas. Šīs vannas izskatās diezgan eleganti un stilīgi. Ja Jums ir plaša un gaumīga vannasistaba, šis būs lielisks risinājums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)