Banner 980x90

Draugi no Zvolles pašvaldības piedalījās Pildas skolas remontā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jūlija vidū Ludzas novada Pildas pamatskolā vienu nedēļu viesojās Nīderlandes valsts Zvolles pašvaldības teritorijas labdarības organizācijas "Let’s go! Wijhe", kuru pārstāv Hermanis Sholtens (Herman Scholten), delegācija, holandieši veica remontu skolas telpās, pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informē Pildas pamatskolas direktors Jurijs Zeļčs.

Sadarbība starp Pildas pamatskolu un Nīderlandes valsts sadarbības pārstāvjiem iesākās jau 2015.gada rudenī, kad labdaru pārstāvji pirmoreiz apciemoja Pildas pamatskolu, līdzi atvedot skolai tik ļoti vajadzīgās un nepieciešamās mēbeles, skolēnu solus, sporta tērpus dažāda vecuma bērniem un citus humanitārās palīdzības sūtījumus. Par to lauku pamatskolā varēja tikai sapņot, jo iegādāties šo visu par skolas budžeta līdzekļiem īsā laikā nebija iespējams.

Nīderlandes pārstāvji sadarbības ietvaros laipni piedāvāja arī savu palīdzību vasarā, kad iespējams remontēt skolas telpas. Prioritārā secībā izvēlējās konkrētus mācību kabinetus un sanitāros mezglus, veica nepieciešamos mērījumus un foto. Nepārtraukti vairāku mēnešu laikā notika pušu komunikācija, precizējumi, un beidzot pienāca laiks īstenot savus plānus.

Sestdienas, 9.jūlija, pievakarē Pildas pamatskolas pārstāvji un ciema ļaudis ar lielu prieku sagaidīja sadarbības partnerus no Nīderlandes. 31 cilvēka komanda ieradās lielā mūsdienīgi aprīkotā autobusā. Un skolas telpās sākās rosība nedēļas garumā. Jāsaka, ka tik liels ES valsts delegācijas sastāvs un ar šādu mērķi skolas sienās tika uzņemts pirmo reizi. Bija zināmas bažas par šī sadarbības kopprojekta realizācijas gaitu, darba apjomu. Bet laiks darbā paskrēja nemanot, un tika sasniegti noteikti uzdevumi skolas vides uzlabošanā.

Holandieši ar saviem materiāliem un resursiem paveica četru mācību kabinetu kosmētisko remontu un divu sanitāro telpu remontu. Ārvalstnieki atveda vairākus mazlietotus datorus un uzstādīja tos skolas informātikas kabinetā, kurš mainījies līdz nepazīšanai. Viņi nomainīja lampas un uzlaboja grīdas segumu, kā arī uzdāvināja un paši uzstādīja bērnu laukumā divas neparastas šūpoles. Vislielākais holandiešu ieguldījums, kas bija negaidīts pārsteigums, veikts mājturības kabinetā: jaunajā mācību gadā skolēni mājturības stundās ēdienu varēs gatavot mūsdienīgi aprīkotā kabinetā (jaunas krāsnis un cits aprīkojums). 

Ciemiņi ne tikai čakli strādāja, bet arī izbaudīja brīvo laiku. Ekskursijas laikā Ludzā viņi tikās ar Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Alīnu Gendeli. Viņa sirsnīgi pateicās organizācijas "Let’s go Wijhe" pārstāvjiem par sadarbību un novēlēja holandiešiem "kārtīgi piepogoties Ludzas novadam un apzināties savu vietu laikā, un piepildīt to ar labiem darbiem cilvēku labā".                                    

Pildas pamatskolas administrācija un darbinieki kopā ar skolas vecākiem un skolēniem izsaka lielu pateicību un paldies sadarbības partneriem no Nīderlandes par viņu nesavtīgo ieguldījumu Ludzas novada lauku skolas vides uzlabošanā un nepacietīgi jūsmo par mūsu sadarbības turpinājumu.

Vizītes rezultātā jauni draugi un kolosāli uzlabojumi ir Ludzas novadam, Pildas pamatskolai, Pildas ciemata iedzīvotājiem. 

Paldies par sadarbību Pildas pagasta pārvaldes vadītājam Pēterim Trukšānam, skolas pedagogiem un citiem cilvēkiem par sapratni un savu cilvēcisko palīdzību draugu vizītes laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)