Banner 980x90

EM rosina sodīt fiziskas un juridiskas personas par oficiālās statistikas datu nesniegšanu

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi grozījumus Statistikas likumā, paredzot sodīt fiziskas un juridiskas personas par oficiālās statistikas datu nesniegšanu.

Likumprojekta mērķis ir preventīvi veicināt personu atbildību par normatīvo aktu statistikas jomā prasību ievērošanu.

Likumprojekts paredz fiziskām un juridiskām personām administratīvo sodu par oficiālās statistikas nodrošināšanai nepieciešamo datu neiesniegšanu vai neatļaušanu novērot faktiskās cenas, vai patiesas un pilnīgas pamatinformācijas par cenām un tarifiem nesniegšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Tāpat likuma projekts paredz sodīt par pētnieciskam darbam saņemtu netieši identificējamu datu izpaušanu trešajām personām vai izmantošanu pretēji mērķim, kādam šie dati ir pieprasīti un sniegti.

Abos pārkāpumu gadījumos varēs izteikt aizrādījumu vai uzlikt naudas sodu - fiziskajām personām no divām līdz 70 naudas vienībām, bet juridiskajām personām no sešām līdz 140 naudas vienībām.

Plānots, ka minētie likuma grozījumi stāsies spēkā 2017.gada 1.janvārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)