Banner 980x90

Gerhards: Daudzi novadi joprojām ir nepietiekami spēcīgi

Kaspars Gerhards/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Kaspars Gerhards/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Daudzi Latvijas novadi joprojām ir nepietiekami spēcīgi, tāpēc ir jāturpina meklēt risinājumus situācijas uzlabošanai, šādu viedokli šorīt LNT pauda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Gerhards atzīmēja, ka Latgales attīstībai tiek veidota Latgales speciālā ekonomiskā zona (SEZ), kas dos iespēju gandrīz visā Latgalē piemērot nodokļu atlaides. Pieredze liecinot, ka šādas SEZ citur esot devušas jūtamu pienesumu ekonomikas attīstībai. Līdz gada nogalei vai nākamā gada sākumā tikšot sakārtoti visi jautājumi Latgales SEZ projekta sākšanai.

Taujāts, vai tā nav pārējās Latvijas diskriminācija, Gerhards pauda viedokli, ka pretējā gadījumā visa ekonomika koncentrēsies Rīgā, bet, ja gribam nodrošināt visas Latvijas attīstību, tad ir jādomā par mehānismiem atbalstam uzņēmējdarbībai.

Līdzīgi ir ar novadu reformu, kuru Gerhards rosinājis turpināt, jo daudzi novadi ir nepietiekami spēcīgi, lai varētu nodarboties ar attīstības jautājumiem.

Politiķis atzīmēja, ka darba grupa atbalstīja reformas turpināšanu, veidojot sadarbības teritorijas, kas arī tika iekļauts valdības darba plānos. Pēc Gerharda stāstītā, šogad par šīm iecerēm tikšot diskutēts ar pašvaldībām, bet nākamgad varētu pabeigt sakārtot normatīvo bāzi.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)