Banner 980x90

Izbēgt no īslaicīgās aizturēšanas vietas pastaigu laukuma Rēzeknē, vīrietim ļāvušas nepilnības laukuma izbūvē

Daugavpils, 11.okt., LETA. Rēzeknē izbēgt no Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes īslaicīgās aizturēšanas vietas pastaigu laukuma 1985.gadā dzimušajam vīrietim ļāvušas nepilnības laukuma izbūvē, aģentūrai LETA pastāstīja pārvaldes priekšnieks Juris Pastars.

Notikušā incidenta dēļ policijā ir sākta pārbaude, kuras gaitā tiks izvērtēts kā izbēgšana kļuvusi iespējama. Pēc sākotnējās informācijas pastaigu laukuma izbūvē, kas veikta 2006.gadā, kad vēl nebija precīzu normu, kas reglamentētu šādu objektu izbūvi, izmantots neveiksmīgs tehnoloģiskais risinājums. Patlaban konstruktīvie trūkumi, kas ļāvuši vīrietim izbēgt, pastaigu laukumā ir novērsti.

Lai uzlabotu pastaigu laukuma drošību, ir iesniegti priekšlikumi pamatīgākai tā pārbūvei.

Jau vēstīts, ka no īslaicīgās aizturēšanas vietas pastaigu laukuma Rēzeknē 7.oktobrī aizbēgušo vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par vairāku zādzību izdarīšanu no veikaliem, vairāk nekā 10 epizodes, šorīt tika aizturēts Ludzā.

Vakar VP Latgales reģiona pārvaldes likumsargi ieguva informācija, ka meklētā persona, iespējams, atrodas Ludzā. Informācijas pārbaudei tika veikti operatīvas meklēšanas pasākumi, kuru rezultātā Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki vīrieti šodien aizturēja.

Pašlaik vīrietim draud kriminālatbildība par bēgšana no īslaicīgās aizturēšanas vietas. Pēc Krimināllikuma 310.panta 1.daļas, par bēgšanu no īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietas - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)