Banner 980x90

Jaunie uzņēmēji izvēlās Kārsavu, kā savu atspēriena punktu

Foto: karsava.lv
Foto: karsava.lv

Kopš gada sākuma Kārsavas novadā ir reģistrētas 12 jaunas juridiskas personas. Salīdzinot ar šādu pašu periodu iepriekšējos divos gados, ir vērojama pozitīva tendence palielināties uzņēmumu skaitam, kas ne tikai veicina novada attīstību, bet arī novada iedzīvotāju labklājību.

Kā pilsētas informācijas portāls Ludza24.lv uzzināja Kārsavas novada pašvaldībā, viens no jaunajiem uzņēmumiem ir IK "Freonija". Zem šī skaistā nosaukuma savu sapni īsteno Marika Barkāne un Oksana Donska, kas Kārsavas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem no 30.augusta piedāvā ziedus, dekorus, pušķus un īpašus pasūtījumus visām gaumēm un dzīves notikumiem.

Marikai ideja par ziedu veikalu jau sen nav likusi mieru, bet vienai pietrūcis drosmes uzsākt uzņēmējdarbību, tādēļ Oksana bija kā grūdiens īstajā mirklī pretī idejas realizācijai, jo divatā noteikti var izdarīt vairāk. Lai attīstītu savu biznesu Marika un Oksana izmantoja Attīstības finanšu institūcijas "Altum" Starta programmu jaunajiem uzņēmējiem, kas ir labs rīks savu spēju pārbaudei uzņēmuma dibināšanas posmā.

ā papildus atbalsts abām jaunajām uzņēmējām bija arī SIA "Modes salona "LAGU" vadītājas Guntas Nagles pieredze uzņēmējdarbības uzsākšanā dzīvokļu mājas pirmajā stāvā, jo šī prakse atšķirībā no citu valstu pieredzes pie mums vēl tiek uzņemta skeptiski. Savu pirmo nedēļu uzņēmēju lomā Marika un Oksana vērtē kā labu, iedzīvotāji ir atsaucīgi un ziedu veikalu apmeklē bieži.

Stāstot par nākotnes iecerēm Marika atzīst, ka plānu viņām ir daudz un attīstības virzieni ir dažādi, tai skaitā sadarbībā ar "LAGU" nodarboties ar kāzu un citu svinīgu pasākumu dekorēšanu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)