Banner 980x90

Jaunieši Istrā pulcējas deju festivālā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Istrā sestdien, 23.jūlijā, notika deju festivāls "Break Dance", ko organizēja Tautas nama vadītāja Jūlija Kazjulenoka un vietējās bibliotēkas vadītāja Jeļena Kreminska, pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informē Istras TN vadītāja Jūlija Kozjulenoka.

Uz festivālu pulcējās dejotāji no Ludzas novada. Kopā ar saviem horeogrāfiem jaunieši demonstrēja savu māku, oriģinālas kustības un vienkārši dejoja.

Deju maratons sākās ar satriecoši spilgtu Istras meiteņu priekšnesumu. Grupa "Wiggle Hips" dejoja droši, nosakot visu turpmāko festivāla noskaņu.

Istrānietes nomainīja grupa no Pildas "Ritms" (vadītāja Svetlana Duzinkeviča), meitenes uzstājās ar jautru kovboju deju, kā arī vairākām mūsdienīgām ritmiskām kompozīcijām.

Neatpalika jaunieši no Briģiem – Olgas Štrauhas vadītais deju kolektīvs "Reflex" visus apbūra ar savu kompozīciju "Alise Brīnumzemē", bija jūtams labs horeogrāfa darbs.

Pārsteidza jaunieši no Cirmas pagasta – uz svētkiem bija ieradies vokālais ansamblis "Prieks", kura dalībnieki, izrādās, ne vien dejo, bet arī dzied. Mākslinieciskā vadītāja Marina Piterāne iepriecināja skatītājus ar skanīgām dziesmām.

Jaunieši no Ludzas kopīgi ar istrēniešiem noorganizēja flešbomu (kopīgu deju ar vienādām kustībām), kurā piedalījās visi uz festivālu sabraukušie dejotāji. Jaunieši ar entuziasmu atkārtoja vienkāršās, bet enerģiskās kustības, skanot mūsdienīgai mūzikai. Bija jūtama vienotība. Tieši tā sākas draudzība, bet reizēm arī mīlestība.

Kulminācija – Santas Kairovas vadītās grupas "Heroes Crew" (Rēzekne) uzstāšanās – īsts efektīgs šovs: kostīmu kaleidoskops, gaismas rotaļa audumos un kustību daile. Jaunieši ir īsti profesionāļi. Skatītājus apbūra precīzās kustības, ritmika un plastika, grācija. Vienaldzīgo skatītāju rindās nebija.

Deju maratonu noslēdza duets "Lirika", kuru vada N. Leitāne. Skanēja dziesmas par draudzību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)