Banner 980x90

Kārsavas novadā upes sasniegušas pavasara palu līmeni

Daugavpils, 19.sept., LETA. Pēdējo lietavu rezultātā Kārsavas novadā ūdens līmenis Šņitkā un Rītupē ir sasniedzis pavasara palu līmeni, aģentūrai LETA pastāstīja Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS).

Lietus ūdens ir uzkrājies arī grāvjos, no kuriem tas tik ātri nenotek. Taču tik postošas sekas, kādas tās bija pēc augusta lietavām, šīs nedēļas sākuma lietus gāzes tomēr nav radījušas.

Pašvaldības infrastruktūrai spēcīgās lietavas kopumā ir nodarījušas aptuveni 210 000 eiro zaudējumus, vēl 3500 eiro kaitējums nodarīts 15 Kārsavas novada mājsaimniecībām, kuras bija applūdušas vairāk par divām diennaktīm.

Lai mazinātu plūdu draudus, ir nepieciešama Šņitkas, kas ir valsts nozīmes strauts, tīrīšana. Tā kā vairākās vietās novada teritorijā upes gultnē ir dolomīta plates, tās tīrīšana ir visai dārga un novads pašu spēkiem nevar atļauties veikt upes tīrīšanu, šim nolūkam ir nepieciešams valsts atbalsts.

Savukārt, kas attiecas uz zemnieku nenovākto ražu, tad tā pēc Silickas domām ir neglābjami zudusi - labība cauraugusi ar zāli un nav novācama.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)