Banner 980x90

Kārsavas vidusskolā notika Žetonu vakars

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Piektdien, 22.janvārī Kārsavas vidusskolā sirsnīgā un pozitīvā gaisotnē notika Žetonu izsniegšanas svētki, pilsētas informācijas portālam Ludza24.lv pavēstīja 12.a klases audzinātāja Anita Lele.

Šis ikgadējais pasākums liecina par to, ka 12.a klases skolēni atver pēdējo nodaļu grāmatā ar nosaukumu "Es mācos Kārsavas vidusskolā". Pēc skolēnu ierosinājuma šogad pirmo reizi uz pasākumu tika aicināti arī vecāki.

Žetonu izsniegšanas svētkos klātesošos uzrunāja Kārsavas vidusskolas direktors Edgars Puksts. Pēc direktora uzrunas pasākuma vadītāji aicināja visus uz improvizētā perona, no kura atiet vilcieni, kas aizved uz nezināmo pasauli, aizved nākotnē. Mēs visi ceļojam dzīves vilcienā un to darām kopā ar cilvēkiem, kas iekāpuši mūsu vilcienā. Arī 12.a klases skolēni ir ceļojuši kopā ar dažādiem cilvēkiem divpadsmit gadu garumā, iegūstot zināšanas un bagātinot savu dzīves pieredzi. Vienpadsmito klašu skolēni un audzinātājas bija sagatavojušas interesantas aktivitātes – divpadsmitie dzirdēja klasesbiedru un audzinātājas veidotos raksturojumus, ko caurstrāvoja humora dzirkstis, skatījās bērnības dienu fotogrāfijas, kas izraisīja smaidu pašu skolēnu, skolotāju un vecāku sejās, kā arī noskatījās foto galeriju "Viena diena manā dzīvē". Arī divpadsmitie bija sagatavojuši priekšnesumu. Pasākuma dalībnieki un ciemiņi noklausījās asprātīgu pasaku par skolas gadiem autora Jāzepa Kemzes lasījumā. Vecākiem  arī bija sagatavots uzdevums – atpazīt savu bērnu pēc pašu skolēnu sagatavotā apraksta. Jāteic, ka vecāki lieliski tika galā ar šo uzdevumu. Topošos absolventus sveica jauniešu centra "Pūga" pārstāve Anna Zīmele.

Kā atzina skolēni, visemocionālākais brīdis bija žetonu saņemšana. Šajā brīdī skolēni atcerējās bērnību, pirmo skolas dienu, skolas gadu darbus un nedarbus un domāja par to, ka pavisam drīz būs jākāpj dzīves vilciena citā vagonā un jādodas tālāk.

Nav svarīgi, vai skolēni nēsās šo žetongredzenu, vai paturēs to kā atmiņu. Svarīgi ir tas, ka, saņemot šo gredzenu, skolēni apliecināja piederību savai skolai, pilsētai un novadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)