Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Šis sacepums būs liels iepriecinājums tiem, kam sagribējies apēst ko vienkāršu un sātīgu.
Sastāvdaļas
desmit ar mizu novārīti kartupeļi
300 g maltā gaļa
viens burkāns
1/4 selerijas sakne
viens sīpols
trīs ķiploka daiviņas
200 ml saldais krējums 35%
200 g siers
Sāls, pipari
Pagatavošana
Atdzesētus vārītos kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs, var izmantot olu griezēju. Malto gaļu apcep kopā ar nomizotu un sarīvētu burkānu un selerijas sakni, sagrieztiem ķiplokiem un sīpoliem. Cepamtraukā kārtās liek kartupeļus, pēc tam apcepto malto gaļu ar dārzeņiem, tad atkal kartupeļus utt., visu noslēdz ar kartupeļu kārtu. Pārlej saldo krējumu, pārber sieru. Cep cepeškrāsnī 180C, 40 min.
Raksts tapis sadarbībā ar