Banner 980x90

"Krāslavas slimokase" nodrošina valsts obligātās veselības apdrošināšanu

Pašvaldības aģentūra "Krāslavas slimokase" nodrošina iedzīvotāju valsts obligātās veselības apdrošināšanas pakalpojumus, pilsētas informācijas portāls Kraslava24.lv uzzināja Krāslavas novada pašvaldībā.

"Krāslavas slimokase" ir Krāslavas novada pašvaldības pakļautībā esoša pašvaldības iestāde, kuras mērķis ir Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu iedzīvotāju valsts obligātās veselības apdrošināšanas pakalpojumu minimuma ietilpstošas ārstnieciskās palīdzības pacienta  iemaksas daļas (pacienta iemaksa) nodrošināšana un sniegto medicīnisko pakalpojumu apmaksa saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem.

Aģentūra savas kompetences ietvaros veic piedāvā Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu iedzīvotājiem veikt avansa maksājumus par valsts obligātās veselības apdrošināšanas pakalpojumu minimumā ietilpstošas ārstnieciskās palīdzības pacienta iemaksas daļu (pacienta iemaksa).

Iedzīvotājiem, kuri veikuši samaksu par medicīnas pakalpojumiem, tiek nodrošināta bezmaksas medicīniskā palīdzība ģimenes ārsta ambulatorā apmeklēšana un ārsta speciālista konsultācijas ārstniecības iestādē, ģimenes ārsta mājas vizītes pacientiem vecākiem par 80 gadiem, diagnostiskie izmeklējumi un ārstēšanās stacionārā.  

"Krāslavas slimokases" nodrošina izdevumu atmaksāšanu pacientiem, kuri ārstējušies valsts vai citu teritoriju ārstniecības iestādēs ar ārstējoša ārsta nosūtījumu.

Tāpat iedzīvotājiem tiek nodrošināta savlaicīga un precīza ievākto naudas līdzekļu uzskaite, glabāšana un kontrole par to izlietošanu.

Kraslava24.lv jau vēstīja, ka "Krāslavas slimokase" ir izveidota, rūpējoties par iedzīvotājiem un viņu spēju samaksāt par saņemtajiem medicīniskajiem pakalpojumiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)