Banner 980x90

Kučinskis: Vēl tikai gaidāmas diskusijas par iespēju pašvaldībām garantēt vismaz 19,6% no valsts nodokļu ieņēmumiem

Rīga, 12.sept., LETA. Vēl tikai gaidāmas diskusijas par iespēju pašvaldībām garantēt vismaz 19,6% no valsts nodokļu ieņēmumiem, šodien pēc koalīcijas partneru sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš skaidroja, ka jautājums par konkrētas nodokļu daļas novirzīšanu pašvaldību budžetā ir elastīgs, jo sarunas par šo tematu līdz šim vēl nav notikušas.

"Koalīcija rēķinās, ka sarunas ar pašvaldībām vēl notiks," piebilda premjers, bet neprecizēja laiku, kad sarunas varētu sākties.

Savukārt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) norādīja, ka sarunās par pašvaldību budžetu tiks diskutēts arī par citiem pašvaldībām svarīgiem jautājumiem, piemēram, jaunu mājokļu celtniecību u.c.

"Šajā un citos jautājumos būs svarīgs valdības redzējums, kā to visu risināt," sacīja ekonomikas ministrs.

LETA jau rakstīja, ka Latvijas Pašvaldību savienība šā gada aprīlī domes sēdē pieņēma rezolūciju, aicinot Saeimu un valdību nodokļu reformas likumprojektu paketē noteikt pašvaldībām piekrītošo nodokļu proporciju 19,6% apmērā valsts konsolidētā kopbudžeta nodokļu ieņēmumos kā pastāvīgu normu, lai nodrošinātu pašvaldību budžetu stabilitāti un prognozējamību gan vidējā termiņā, gan ilgtermiņā.

Savukārt valdība, skatot pamatnostādņu projektu "Valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021 gadam", lēma nodrošināt pašvaldību budžetu nodokļu ieņēmumus kopā ar speciālo dotāciju ne mazākus kā 19,5% no vispārējās valdības nodokļu ieņēmumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)