Banner 980x90

Laikrakstam "Ludzas Zeme" būs jāmaksā Rēzeknes mēra ģimenei 880 eiro morālā kompensācija

Daugavpils, 22.nov., LETA. Laikrakstam "Ludzas Zeme" būs jāmaksā Rēzeknes mēra ģimenei 880 eiro morālā kompensācija, lēmusi Latgales apgabaltiesa.

Kā LETA noskaidroja tiesā, aApelācijas kārtībā izskatot Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča (S) un viņa sievas Olgas prasību pret laikrakstu "Ludzas Zeme", Latgales apgabaltiesa samazinājusi Bartaševičiem izmaksājamās morālās kompensācijas apmēru no 3000 eiro uz 880 eiro.

Latgales apgabaltiesa Rēzeknes mēra ģimenes prasību apmierinājusi daļēji un grozījusi pirmās instances tiesas spriedumu, atzīstot laikraksta vainu par nepatiesas, godu un cieņu aizskarošas informācijas publicēšanu vienā rakstā attiecībā uz Aleksandru Bartaševiču un divos rakstos - attiecībā uz viņa sievu Olgu.

Latgales apgabaltiesa nolēma, ka laikrakstam jāsamaksā Aleksandram Bartaševičam 380 eiro, bet viņa sievai Olgai - 500 eiro.

Pilns nolēmums minētajā lietā būs pieejams no 6.decembra.

Apelācijas sūdzību saistībā ar Rēzeknes tiesas Balvos lēmumu daļēji apmierināt Rēzeknes mēra ģimenes prasību pret laikrakstu "Ludzas Zeme" iesniedza tā galvenā redaktore Laima Linuža.

Prasības pieteikums liecina, ka Bartaševičs par godu un cieņu aizskarošām ziņām uzskata vairākas publikācijas laikrakstā "Ludzas Zeme". Kopumā pieteikumā minētas 14 publikācijas, vairākas no tām ir pārpublicētas no interneta portāla "kompromat.lv". Rakstos informācija, pēc Bartaševiču domām, esot nepatiesa. Pašvaldības vadītājs un viņa sieva pieprasījuši atsaukt ziņas un katrs pieprasījis 5000 eiro kompensāciju.

Laikraksta "Ludzas Zeme" redaktore iepriekš pauda pārliecību, ka Rēzeknes mēra mērķis ir iebiedēt laikrakstu, lai tas pārstāj kritizēt politiķi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)