Banner 980x90

Lietus dēļ Ludzas novadā krasi pasliktinājies ceļu stāvoklis

Daugavpils, 19.sept., LETA. Biežo lietavu un intensīvo rudens sezonas lauku darbu rezultātā Ludzas novadā krasi pasliktinājies daudzu grants ceļu stāvoklis, aģentūru LETA informēja Ludzas novada pašvaldībā.

Pašvaldības darbinieki konstatē aizvien jaunus ceļu bojājumus, kas rodas stipro lietusgāžu rezultātā. Izskalojumu vietās tiek uzstādītas brīdinājuma zīmes.

Ludzas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Valdis Maslovskis informē, ka provizoriskie augusta-septembra lietavu postījumi pašvaldības publiskajai infrastruktūrai ir aptuveni 160 000 eiro. Cirmas pagastā šonedēļ vien konstatēti trīs jauni grants ceļu izskalojumi. Dažos no bojātajiem ceļu posmiem transporta kustība būs ierobežota līdz brauktuves atjaunošanas brīdim.

Novadā konstatēto ceļu braucamās daļas ar asfaltbetona segumu bojājumu un izskalojumu kopējā platība ir aptuveni 220 kvadrātmetru , daudzviet ir bojātas un aizdambētas caurtekas. Pildas pagastā tiltam pār Ilžas upi ir konstatēti pamatnes bojājumi - izskaloti nesošās konstrukcijas betona fragmenti.

Ludzas novada pašvaldība turpina apsekot teritoriju, īpašu vērību pievēršot ceļu stāvoklim. Autovadītāji aicināti būt uzmanīgiem un pievērst uzmanību uzstādītajām ceļa zīmēm. Iedzīvotāji aicināti ziņot pagasta pārvalžu darbiniekiem par būtiskiem lauku ceļu bojājumiem un lietavu nodarītajiem postījumiem.

Savukārt Lauku atbalsta dienests (LAD) turpina pieteikumu pieņemšanu kompensācijām un applūdušo teritoriju apsekošanu novados, kuros izsludināta ārkārtas situācija plūdu seku novēršanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)