Banner 980x90

Ludzā atklāta izstāde "Musturdeķu stāsti"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 18.jūnijā, Ludzas Novadpētniecības muzejā atklāta izstāde "Musturdeķu stāsti", pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informē Ludzas novada pašvaldības korespondente Vanda Žulina.   

Izstādē var apskatīt 29 segas. Katrai savs nosaukums, krāsu gamma, tapšanas stāsts. Izstādes atklāšanā piedalījās darbu autores no dažādām Latvijas vietām: Rīgas, Valmieras, Saldus novada, Smiltenes, Bauskas, Andzeļiem, Sedas, Viļakas, Ludzas, pat no Vācijas pilsētas Minhenes.

Kas savedis kopā šīs sievietes? Izrādās, tā ir kopīga aizraušanās – rokdarbi  un  interneta vietnes: tādas kā labiski.lv, draugiem.lv, musturs.lv un līdzīgas.

Musturdeķi  top šādi: autore izdomā segas nosaukumu, vēlamo krāsu gammu , rokdarbu tehniku un paziņo par savu ieceri rokdarbnieču saziņas vietnē internetā. Tad sākas interesantākais: gaidīšanas laiks. Pēc kāda laika darba autore sāk saņemt domubiedru sūtījumus: tēmai atbilstošus adītus, tamborētus segas kvadrātiņus. Tādus, kā to iedomājas katra no darinātājām. Pati darba autore arī darina un sūta fragmentiņus citu segām. Notiek darba fragmentu, ideju un arī enerģijas apmaiņa. Beigās atsūtītie kvadrātiņi jāsakombinē un jāsavieno.

Tapis unikāls kopdarbs—vienreizējs un neatkārtojams. Tā sākas arī sadarbība un draudzība. Sievietes, kuras līdz tam laikam nebija pazīstamas, kļūst par labām paziņām, sadraudzējas. Kopā ar savu darbu izstādi viņas brauc uz vietām, kur dzīvo kāda no projekta dalībniecēm, un apceļo Latviju, ir pabijušas arī Norvēģijā, jo rokdarbu valoda vieno dažādas tautas. Šī aizraušanās ir interesanta, iedvesmojoša  un arī azartiska, kustībai pievienojot arvien jaunus dalībniekus.

Izstādē redzam Ludzas rokdarbnieču darbus: Aijas Jonikānes segas "Šalc zaļais mežs" un "Ziedu pļava", Natālijas Arsenovičas  — "Upes pērle", Ināras Evertovskas  –"Aveņu vīns" un "Pureņu valsis", Vijas Plenkovas "Zefīrs šokolādē".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)