Banner 980x90

Ludzā dziedās gruzīnu folkloras ansamblis

Foto: MTI/LETA
Foto: MTI/LETA
Ceturtdien, 21.aprīlī plkst.17.30 Ludzas kinoteātrī uzstāsies Batumi Valsts Universitātes folkloras kopa "Tirini" no Gruzijas, pilsētas informācijas portāls Ludza24.lv uzzināja Ludzas novada pašvaldībā.

Folkloras kopa "Tirini" dibināta 2012.gadā. Ansamblī piedalās dažādu fakultāšu studenti, kurus vieno mīlestība pret gruzīnu folkloru. Ansambļa pamatrepertuārs ir baznīcas dziedājumi un gruzīnu tautas dziesmas. Ansamblis "Tirini" aktīvi piedalās labdarības pasākumos un studentu festivālos Gruzijā.

2012.gadā ansamblis bija uzaicināts uz Turciju, uz slavenā dziedātāja Kazima Koindžu jubileju. Ansambļa vadītāja Teimuraza Dolidze un dalībnieku ieguldītais darbs ir novērtēts ne tikai Gruzijā, bet arī ārpus tās robežām. 2016.gada janvārī ansamblis ieguva galveno balvu festivālā "Mēs kopā", kas notika Brestā, Baltkrievijā.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)