Banner 980x90

Ludzā notiks ikgadējās CSDD jauno velosipēdistu sacensības

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Kārsavas, Ludzas, Zilupes un Ciblas novada jaunie un topošie velosipēdisti otrdien, 10.maijā, no plkst.11.00 piedalīsies sacensībās Ludzas atpūtas parkā. Skolēni joprojām var pieteikties dalībai sacensībās, pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informē CSDD Sabiedrisko attiecību daļa.

CSDD katru gadu ar īpašām sacensībām jaunajiem velosipēdistiem veicina drošību uz ceļiem. Katrs, kurš ir piedalījies un ieguvis jaunas zināšanas un prasmes, pēc tam var justies daudz pārliecinošāk un drošāk uz ceļiem gan pilsētās, gan ārpus tām. "Jaunais satiksmes dalībnieku forums" rīkots, lai uzlabotu skolēnu zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā, šādu forumu CSDD organizē jau 23.gadu.

Lai kļūtu par sacensību dalībniekiem, skolēniem jābūt dzimušiem laikā no 2004. līdz 2006.gadam (ieskaitot), jāizveido četru cilvēku (divas meitenes un divi zēni) komanda, kā arī jāizdomā komandas nosaukums un jāpiesakās. Komandas dalībai sacensībās jābūt saskaņotai ar skolotāju vai citu pieaugušo un katru komandu uz sacensībām jāpavada vienam vai diviem pieaugušajiem (skolotājiem vai vecākiem).

Sacensību dalībniekiem būs jāatbild uz jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, jāprot sniegt pirmā medicīniskā palīdzība, jāpārzina velosipēda uzbūve, kā arī jāveic praktiskā braukšana. Sacensībās var tikt piedāvāti papildus uzdevumi, par kuriem dalībnieki uzzina sacensību laikā.

Sacensības notiek trijās kārtās.

Pirmā kārta notiks Latvijas reģionos no 12.aprīļa līdz 27.maijam. Sacensības sāksies Zemgales pilsētā Dobelē, bet noslēgsies Latgalē, Krāslavā. Otrā kārta jeb Latvijas fināls notiks no 1.jūnija līdz 2.jūnijam. Tajās piedalīsies komandas, kuras būs ieguvušas augstāko novērtējumu sava reģiona jeb pirmās kārtas sacensībās. Trešā kārta - Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensības – notiks Čehijā no 15.septembra līdz 18.septembrim un piedalīsies Latvijas fināla uzvarētājkomanda.

Jauno satiksmes dalībnieku forumu organizē CSDD, sadarbojoties ar Valsts izglītības satura centru un Latvijas Automoto biedrību (LAMB). Sacensības tiek finansētas no OCTA, ko apdrošināšanas sabiedrības ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai ieskaita biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" kontā. Sacensību īpašie atbalstītāji šogad ir "If" Apdrošināšana un AS "Tukuma piens".

Pirmās kārtas pieteikuma anketa 

Sacensību nolikums

Pirmās kārtas norises grafiks

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)