Banner 980x90

Ludzā notiks Ulda Šalajeva vieslekcija par prakses iespējām ES ​

Publicitātes foto/ Foto: Ludza.lv
Publicitātes foto/ Foto: Ludza.lv

Trešdien, 23.martā, Ludzā, Eiropas Komisijas pārstāvis no Briseles Uldis Šalajevs sniegs bezmaksas vieslekciju par darba un prakses iespējām Eiropas Savienības (ES) iestādēs, ES ierēdņu atlases testiem un Erasmus+ programmu, pilsētas informācijas portāls Ludza24.lv uzzināja Ludzas novada pašvaldībā. 

Eiropas Komisijas Preses dienesta preses sekretārs Uldis Šalajevs bezmaksas vieslekcijā par karjeras iespējām Eiropas Savienības iestādēs un EPSO atlases testiem atbildēs uz šādiem un citiem jautājumiem: Kā un kāpēc pieteikties darbam Eiropas Savienības (ES) institūcijās un kļūt par ES pastāvīgo darbinieku – ierēdni? Kādus kandidātu atlases testus, kur un kad jāaizpilda? Kādas stratēģijas pielietot, kārtojot Eiropas Personāla atlases biroja (EPSO) atlases testus un kā veiksmīgi sagatavoties ES darba intervijām? Vai, kad, kur un cik ilgi praktikanti var stažēties apmaksātā praksē ES institūcijās? Kādas iespējas iedzīvotājiem piedāvā jaunā ES izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programma "Erasmus+"?

Pasākums notiks trešdien,23.martā, no plkst.13.00 līdz plkst.15.00 Ludzas pilsētas ģimnāzijā (Blaumaņa ielā 4, Ludzā).

"Pareizajā laikā un vietā sniegtā informācija ir mūsdienās visvērtīgākais kapitāls. Ļoti ceru, ka Ludzas novadniekiem un pārējiem interesentiem šis varētu būt brīdis, lai varētu sākt apsvērt savas [turpmākās] karjeras iespējas, strādājot starptautiskā vidē, tomēr tajā pat laikā – dzīvojot fiziski savās dzimtajās sētās Latvijā," uzsver vieslektors Uldis Šalajevs.

Uldis Šalajevs (33, Ļaudonietis, Madonas novadnieks) 2003.gadā absolvēja Ērgļu arodvidusskolu (tagad – Priekuļu tehnikums Ērgļi), 2005.g. – Avans Universitāti (Avans Hogeschool, Erasmus studentu apmaiņas programmas ietvaros) Nīderlandē, savukārt 2007.g. – Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Informācijas tehnoloģiju fakultāti (ITF). Pēc stažēšanās Eiropas Parlamentā 2009. un 2010.gados Briselē, Šalajevs divus gadus strādāja Eiropas Ārējās darbības dienestā (EEAS) par rīkotājdirektora Eiropas un Centrālās Āzijas jautājumos palīgu, tad par palīgu Eiropas Savienības Komisāru kabinetos. Kopš 2015.gada, Uldis Šalajevs ir Preses sekretārs Eiropas Komisijas Preses dienestā Briselē, ikdienā komunicējot angļu, vācu, franču un krievu svešvalodās. Vieslekcija ir akcijas "Atpakaļ uz skolu 2016" sastāvdaļa, tomēr tā tiek organizēta vieslektora U.Šalajeva personīgā atvaļinājuma laikā Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)