Banner 980x90

Ludzā pārtrauc uzrēķināt maksu par ūdens patēriņa starpību

Daugavpils, 7.aug., LETA. Pēc konsultācijām ar Ekonomikas ministriju (EM) Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs (ZZS) uzdevis SIA "Ludzas apsaimniekotājs" neveikt ūdens patēriņa starpības uzrēķinu, aģentūru LETA informēja Ludzas novada pašvaldībā.

Pēc ūdens patēriņa starpības piemērošanas daudzdzīvokļu mājās Ludzā izvērtēšanas Ludzas novada pašvaldības vadība nolēma konsultēties ar EM par Ministru kabineta noteikumu "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu" nosacījumu piemērošanu.

Minētie noteikumi nosaka, ka ūdens patēriņa starpības uzrēķināšana starp mājas kopējā ūdens skaitītāja rādījumiem un dzīvokļu īpašumu skaitītājiem nav obligāti piemērojami gadījumos, kad mājas pārvaldnieks vienlaikus ir arī ūdens pakalpojumu piegādātājs.

Līdz ar to šis nosacījums attiecināms uz daudzdzīvokļu mājām, kurās SIA "Ludzas Apsaimniekotājs" ir mājas pārvaldnieks un ūdens pakalpojuma sniedzējs. Neveikt ūdens patēriņa starpības uzrēķinu nolemts no 1.augusta.

SIA "Ludzas Apsaimniekotājs" vadošajiem speciālistiem ir uzdots līdz 1.novembrim sagatavot un iesniegt pašvaldības vadībai detalizētu pasākumu plānu un tehniskus risinājumus ūdens patēriņa starpības mazināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)