Banner 980x90

Ludzā pirmo reizi viesosies ielu vingrotāji

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 13.augustā, plkst.16.00 Ludzas pilsētas centrālajā laukumā (Raiņa un Stacijas ielu krustojumā) Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība sniegs paraugdemonstrējumus, pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informē Ludzas novada pašvaldība.

Pēc demonstrācijām ikvienam interesentam būs iespēja izmēģināt savus spēkus uz stieņiem. Ielu vingrotāji arī sniegs konsultāciju, kā pareizāk veikt attiecīgos elementus.

Ielu vingrošana ir atlētiskās vingrošanas, calisthenics, parkour un hip-hop kultūras un sporta apvienojums.

Atlētiskā vingrošana – ir vingrinājumu sistēma ar dažādām piepūlēm tendēta uz veselības nostiprināšanu, spēka un izturības attīstību un atlētisku ķermeņa uzbūves veidošanu. Atlētisko vingrošanu izmanto, lai palielinātu spēku, attīstītu fizisko formu, vai atjaunotu traumēto ķermeņa daļu darbību.

Calisthenics ir vingrojumu komplekss, kas sastāv no daudz, dažādiem vienkāršiem vingrinājumiem, kuri tiek izpildīti ar sava ķermeņa svaru. Šo vingrinājumu mērķis ir trenēt ķermeņa muskulatūras spēku un attīstīt vispārējo fizisko sagatavotību.

Parkour ir fiziska disciplīna, kuras dalībnieki skrien pa maršrutu, pārvarot jebkurus pa ceļam radušos šķēršļus maksimāli efektīgā veidā tā, kā to darītu ekstremālā situācijā, izmantojot tādas iemaņas kā lēkšana, rāpšanās vai citi specializētas parkour iemaņas. Parkour ir radies Francijā, un viens no tā aizsācējiem ir Deivids Bells (David Bell).

Hip-hop ir mūzikas žanrs, kurš tipiski sastāv no ritmiska vokāla stila ko sauc par "rap" kam pavadījumā skan mūzika. Hip-hop mūzika ir daļa no hip-hop kultūras, kuras aizsākumi ir meklējami 1970.-jos gados Ņujorkas rajonā "Bronx". Sākotnēji šo kultūru radījuši un attīstījuši afroamerikāņi un lielu iespaidu uz šo kultūru ir atstājis Jamaikas nacionālās mūzikas stils.

Ielu vingrošanas pamatā ir vingrinājumu komplekss, kur lielākoties tiek strādāts ar sava ķermeņa svaru. Par ielu vingrošanu to sauc tādēļ, ka viss šis vingrojumu komplekss ir pielāgots āra apstākļiem. Ar ielu vingrošanu ir iespējams nodarboties gan specializētos sporta laukumos, gan jebkurā citā vidē, kā piemēram, pilsētu parkos, ēku kompleksos, pieturvietās, daudz dzīvojamo māju pagalmos, kā arī tieši pretēji brīvā dabā, mežā vai pie jūras.

Galvenā ielu vingrošanas priekšrocība ir iespēja iegūt spēcīgu muskulatūru, atlētisku augumu un labu fizisko formu neiztērējot ne santīma par sporta zāļu apmeklējumiem.

Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība ir sabiedriska organizācija, kuras mērķi ir:
* Attīstīt ielu vingrošanas kustību Latvijas teritorijā;
* Piesaistīt jaunus biedrus ielu vingrošanas kustības attīstībai Latvijas teritorijā;
* Rīkot ielu vingrošanas paraug demonstrējumus Latvijas skolās, kā arī dažādās bērnu un jauniešu organizācijās;
* Rīkot bērnu un jauniešu sacensības ielu vingrošanā;
* Popularizēt veselīgu dzīvesveidu bērnu un jauniešu vidū;
* Sakopt esošās ielu vingrošanas treniņu vietas Latvijā, kā arī veidot jaunas ielu vingrošanas treniņu vietas;
* Paaugstināt ielu vingrošanas instruktoru kvalifikāciju;
* Dibināt kontaktus ar pasaules ielu vingrošanas sporta biedrībām, asociācijām un federācijām pieredzes apmaiņai;
* Piesaistīt bērnus un jauniešus ielu vingrošanas treniņu nodarbībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)