Banner 980x90

Ludzā sāk darbu Koka izstrādājumu rekonstrukcijas un restaurācijas darbnīca

Daugavpils, 15.maijs, LETA. Šodien Ludzā biedrības "Senpilsāta" telpās, 1.Maija ielā 15a, tiks atvērta Koka izstrādājumu rekonstrukcijas un restaurācijas darbnīca, aģentūru LETA informēja Ludzas pilsētas pašvaldībā.

Projekta "Koka izstrādājumu rekonstrukcijas un restaurācijas darbnīcas izveidošana" īstenošanas gaitā iegādāti jauni pamatlīdzekļi – profesionāli kokapstrādes darba galdi un rokas instrumenti, stacionārā koksnes kalte, un apkures krāsns.

Biedrības "Senpilsēta" vadītājs Ēriks Kondrāts iepriekš uzsvēra, ka darbnīcā tapušie ražojumi būs konkurētspējīgi ar rūpnieciski ražotām līdzīga rakstura plastikāta precēm.

Projekta galvenais mērķis ir ēku vizuālā rekonstrukcija atbilstoši Latgales kultūrvēsturiskām tradīcijām. "Senpilsāta" plāno veicināt arī sabiedrības iesaistīšanos ēku vizuālā sakārtošanā, kā arī radīt rekonstruēt kultūrvēstures objektus, padarot tos pieejamus un pievilcīgus tūristiem.

Projektu "Koka izstrādājumu rekonstrukcijas un restaurācijas darbnīcas izveidošana" biedrība "Senpilsāta" īsteno ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Ludzas novada pašvaldības finansiālu atbalstu.

Projekts tiek īstenots Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākumā "Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju". Tā budžets ir 35 173 eiro, tai skaitā: ELFLA finansējums – 28 138 eiro un Ludzas novada pašvaldības finansējums – 3000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)