Banner 980x90

Ludzānieši vērtē atjaunoto Tautas namu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lielu ludzāniešu interesi izraisīja iespēja ielūkoties renovētajā Tautas namā, pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informē Ludzas novada pašvaldības korespondente Vanda Žulina.

Svētku noskaņu radīja Kārsavas Mūzikas un mākslas skolas saksofonistu kvartets, klātesošos uzrunāja novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele un TN vadītāja Valentīna Razumovska.

Par TN remontu tika spriests jau sen, jo kopš tā uzbūvēšanas, kas notika pagājušā gadsimta sešdesmito gadu sākumā, telpas bija piedzīvojušas vien kosmētisko remontu un bēdīgi slaveno logu aizmūrēšanu.

Tautas nama ēka, kā arī tās aprīkojums bija morāli un fiziski novecojis, kas kultūras dzīves veidotājiem un baudītājiem īpaši "krita acīs" pēc atjaunoto pārnovadu Kultūras namu apmeklējuma. Novada pašreizējā sasaukuma deputāti, apsvēruši finansiālās iespējas, pieņēma lēmumu renovēt TN. 

Projektēšanas, plānošanas darbus un visas vajadzīgās formalitātes kārtot novada pašvaldības speciālisti iesāka jau pagājušā gada sākumā, bet būvdarbi reāli iesākās 2015.gada septembrī. Renovācija pabeigta 11 mēnešu laikā.

Attīstības un nekustamā īpašuma nodaļas vadītāja informē Ilona Igovena, ka kopējās izmaksas sastāda ap 906 tūkstoši eiro. Šai summā ietilpst abu TN zāļu remonts, aprīkojuma (skaņas un gaismas aparatūra, krēsli, aizkari un citi) iegāde un uzstādīšana, foajē (tai skaitā, tualešu) remonts, garderobes aprīkojums.

51% no izlietotajiem līdzekļiem nāk no pašvaldības budžeta (šim nolūkam pārdoti arī 50 ha pašvaldības meža), bet atlikušo summu veido kredīts, kas ņemts Valsts kasē.

Tautas nama atklāšanas koncerts plānots septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)