Banner 980x90

Ludzas apkaimē pētnieki piedāvā slēgt kvalitatīvu izglītību sniedzošo Ciblas vidusskolu

Daugavpils, 26.okt., LETA. Pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" autori Ludzas apkaimē piedāvā slēgt labu izglītību sniedzošo Ciblas vidusskolu ar OCE indeksu - 60,1%.

Ludzas ietekmes areālā depopulācijas un rūkošā skolēnu skaita dēļ uz esošās Ludzas pilsētas ģimnāzijas pamata ieteikts attīstīt vienu vidusskolu vai ģimnāziju, kurā kopā ar iespējamajiem jaunpienācējiem no Ludzas 2.vidusskolas, kā arī no reorganizējamajām Ciblas un Kaunatas vidusskolām, varētu mācīties 252 vidusskolēni.

Ciblas vidusskolu, neskatoties uz tās labo OCE indeksu, piedāvāts reorganizēt par sākumskolu nepietiekamā vidusskolēnu skaita dēļ, kā arī ņemot vērā to apstākli, ka Ludzas vidusskola ir tikai 14 kilometru attālumā.

Zilupes vidusskolai kopā ar jaunpienācējiem no reorganizējamās Istras vidusskolas tuvākajos trijos gadus vēl esot attīstības perspektīva. Tomēr, ņemot vērā straujo depopulāciju, kas turpināsies Zilupes novadā, skolēnu trūkuma dēļ to vēlāk tāpat nākšoties reorganizēt par pamatskolu, vidusskolēniem turpinot mācības Ludzā, apgalvo pētījuma autori.

Vecslabadā esošo Istras vidusskolu piedāvāts reorganizēt par sākumskolu, vidusskolēniem turpinot mācības relatīvi tuvajā Zilupes vidusskolā. Šī ierosinājuma pareizību apstiprinot arī nesenais lēmums neatvērt šajā mācību gadā minētajā mācību iestādē 10.klasi.

Ja pieņem, ka Kārsavas vidusskolai izdodas piesaistīt daļu reorganizējamo Baltinavas un Nautrēnu vidusskolas skolēnu, tai tuvākos gados vēl ir attīstības perspektīva. Tomēr, ņemot vērā straujo depopulāciju, kas turpināsies Kārsavas novadā, skolēnu trūkuma dēļ to vēlāk tāpat nākšoties reorganizēt par pamatskolu, vidusskolēniem turpinot mācības Ludzā un Rēzeknē, prognozē pētnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)