Banner 980x90

Ludzas novada domē iespējama varas maiņa

Daugavpils, 6.jūn., LETA. Ludzas novada domē, kur pašvaldību vēlēšanās arī šoreiz visvairāk balsu ieguvis Latgales partijas saraksts ar pašreizējo domes priekšsēdētāju Alīnu Gendeli priekšgalā, tomēr ir iespējama varas maiņa.

Gendele, kuras pārstāvētais saraksts šajās vēlēšanās uzvarējis tomēr ieguvis sešas vietas, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējās vēlēšanās, aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņas saraksts patlaban neesot noteicējs koalīcijas veidošanas procesā. To vadot līdzšinējās koalīcijas partneris, piecas līdzšinējo trīs vietu vietā pašvaldībā ieguvušā Zaļo zemnieku savienības (ZZS) saraksta līderis, pašreizējais Ludzas vicemērs Edgars Mekšs.

"Mēs vakar ZZS iesniedzām savu redzējumu par amata vietu sadali Ludzas novada domē, kas paredz, ka "Latgales partija" saglabā domes priekšsēdētāja amatu, savukārt ZZS papildus vicemēra amatam iegūst arī pašvaldības izpilddirektora vietnieka amatu, un patlaban gaidām atbildi," skaidroja Gendele.

Gende pieļāva, ka viņas vadītās komandas popularitāti varētu būt mazinājis lēmums par "ūdens starpības" apmaksas ieviešana pilsētā. "Komunālo pakalpojumu sfēra ir ļoti jūtīga, diemžēl šajā situācijā vinnējuši ir tie, kas šo obligāto lēmumu pagaidām nav pieņēmuši," ar nožēlu secināja Gndele.

Par vienu vietu mazāk - trīs līdzšinējo četru vietā - šajās pašvaldību vēlēšanās Ludzas novada domē ieguvusi arī "Saskaņa", liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Latgales partija ieguva 38,41% balsu, ZZS - 28,78%, "Saskaņa" - 18,35%. Tāpat domē iekļuva Latvijas Sociālistiskā partija ar 7,27% atbalstu un vienu vietu. Pārējās partijas 5% barjeru nav pārvarējušas.

Latvijas Reģionu apvienību atbalstīja 2,23% vēlētāju, "Vienoti Latvijai" - 2,17%, bet "No sirds Latvijai" - 1,64%.

2013.gada pašvaldību vēlēšanās Latgales partija bija ieguvusi 47,22% atbalstu, "Saskaņas centrs" - 25,24%, Zaļo un zemnieku savienība - 19,46%, bet pārējās partijas nebija pārvarējušas 5% barjeru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)