Banner 980x90

Ludzas novada publiskajai infrastruktūrai lietavas nodarījušas 417 000 eiro zaudējumus

Daugavpils, 2.okt., LETA. Pēc provizoriskiem aprēķiniem augustā un septembrī piedzīvotās lietavas Ludzas novada publiskajai infrastruktūrai nodarījušas postījumus aptuveni 417 000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja novada pašvaldībā.

Pašvaldība iesniegusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) nepieciešamo dokumentāciju finansējuma saņemšanai. Pašvaldība ir apņēmusies nodrošināt 30% no nepieciešamās summas.

Kopumā finansējums pieprasīts 15 objektiem, tajā skaitā J.Soikāna Ludzas mākslas skolai, dzīvojamajai mājai "Muita" Isnaudas pagastā Jurizdikā, sūkņu stacijai Nirzā, ielām, grāvjiem un kanalizācijas sūkņiem Ludzā, autoceļam Zeļčeva - Biži - Dubinova Cirmas pagastā.

Tāpat finansējums nepieciešams tilta pāri Ilžas upei remontam uz pašvaldības ceļa Pilda - Tjapši - Gajeva. Te ir konstatēti pamatnes bojājumi - izskaloti nesošās konstrukcijas betona fragmenti.

Lielākie zaudējumi nodarīti ceļiem. Novadā konstatēti ceļu braucamās daļas asfaltseguma bojājumi un izskalojumi aptuveni 220 kvadrātmetru kopplatībā, caurteku bojājumi un aizdambējumi.

Lietavās un tām sekojošajos plūdos cietuši arī privātie mājokļi. Atbalstu privātpersonām šajā situācijā sniedz pašvaldība, pamatojoties uz attiecīgajiem saistošajiem noteikumiem. Valdība apņēmusies segt 50% no pabalstiem, ko pašvaldības izmaksās iedzīvotājiem, kuru mājsaimniecības cietušas plūdos - mājokļa daļējai atjaunošanai.

Kā ziņots, VARAM pašvaldību infrastruktūras objektu atjaunošanai pēc plūdiem saņēmusi finansējuma pieprasījumus 2 899 192 eiro apmērā. Kopumā finansējuma pieprasījumu iesniegušas 22 pašvaldības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)