Banner 980x90

Ludzas novadā samazinās bērnudārzu pedagogu darba likmes, nodrošinot darbu visiem pedagogiem

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
​Ludzas novada pašvaldība, izvērtējot pirmsskolas izglītības iestādes vadītāju viedokļus, paredz, ka tiks samazinātas pedagogu darba likmes, nodrošinot darbu visiem pedagogiem, aģentūrai LETA skaidroja Ludzas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes ekonomiste Ināra Donska.

Donska atklāja, ka ir paredzēts, ka, sākot ar 1.septembri, pašvaldība varētu nodrošināt 0,9 likmes ar 620 eiro par vienu likmi. Tam būtu nepieciešams finansējums no pašvaldības 22 800 eiro četros mēnešos.

Ludzas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes ekonomiste skaidroja, ka jaunais pedagogu darba samaksas modelis paredz, ka pirmsskolas pedagogiem darbam ar bērniem vecumā no 1,5 līdz 4 gadiem ir jānodrošina atalgojums 620 eiro par vienu pedagoģisko likmi, bet arī jāpalielina darba stundu skaitu līdz 40 stundām nedēļā iepriekšējo 30 stundu vietā.

Ludzas novada pašvaldības administrācija izdiskutēja jautājumu ar pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem par jauno darba samaksas modeli un darba slodzēm. Ja katrā pirmsskolas izglītības iestādes grupā strādā divi pedagogi, tad nav iespējams nodrošināt 80 darba stundas nedēļā. Pašvaldībai ir vai nu jāsamazina pedagogu skaits, vai jāsamazina darba slodze. Pašvaldība nolēmusi samazināt pedagogu darba likmes.

Kā ziņots, valdība apstiprinājusi pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)