Banner 980x90

Ludzas skolēniem izcils rezultāts Valsts Mājturības olimpiādē

Trešdien, 11.martā, no XI Atklātās valsts olimpiādes mājturībā atgriezās trīs Ludzas pilsētas ģimnāzijas skolēni, divi no viņiem – ar izciliem panākumiem, pilsētas informācijas portāls Ludza24.lv uzzināja Ludzas novada pašvaldībā.

Uģis Ūzulnieks ir ieguvis godpilno II vietu, kā arī sertifikātu, kas apliecina, ka viņš bez konkursa un iestājpārbaudījumiem pēc 9.klases var iestāties Rīgas Amatniecības vidusskolā.

Atklātajai olimpiādei ir savs nolikums. Lai saņemtu uzaicinājumu tajā piedalīties, sākumā ir jāaizsūta mājas darbs. Šoreiz bija jāizgatavo gaisa pūķis. Interesantāko pūķu autori bija uzaicināti uz Amatniecības vidusskolu, kur savas prasmes pierādīja, uzdevumu saņemot uz vietas. Uģa grupā (8.-9. kl.) sacentās 52 puiši.

Uzdevums: 6 stundu laikā no koka pagatavot pūci. Kā atzina Uģa skolotājs Viktors Kuprevičs, Uģa pūķis varbūt arī nebija visinteresantākais, bettējumā II vie pūce gan bija izdevusies vislabāk. To novērtēja arī stingrā žūrija, piešķirot Uģim olimpiādes kopvērtu. Balva – kvalitatīvs un dārgs profesionāls darbarīks – rokas skrūvgriežņu komplekts. Uģis sev un skolotājam ir apsolījis, ka mājturībā cītīgi strādās visus turpmākos gadus. Talants puisim ir, uzņēmība un pacietība arī.

Uz valsts olimpiādi uzaicinājumu saņēma arī Raivis Korņejevs. Viņa uzdevums bija pagatavot piekariņu – piespraudi tauriņa formā un pārklāt ar emalju. Smalks un rūpīgs darbs. Godalgu savā grupā, kur startēja 60 skolēni, Raivis neieguva, bet darbu paveica labi.

Tajā pašā dienā LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes telpās sacentās meitenes. Viņas strādāja ar tekstilmateriāliem. Materiāli katrai jāņem līdzi, un tā uz Rīgu Albīne Hlopņicka un viņas skolotāja Vija Plenkova veda līdzi četras lielas somas. Albīne bija vienīgā, kuru, izvērtējot mājas darbus, uzaicināja piedalīties olimpiādē. Atlase bija ļoti stingra. Par to var pārliecināties, apskatot tos aizsūtītos 4 LPĢ meiteņu mājasdarbus, kuru autores uzaicinājumu nesaņēma.

Mājas darbus kopā bija aizsūtījušas vairāk nekā 300 meitenes, bet uzaicināja tikai 120.

Mājās bija jāpagatavo paliktņi , ko liekam uz galda zem traukiem. Tēma – Vasara.

Uzdevums, kas jāveic uz vietas: 4 stundu laikā izstrādāt jostas fragmentu 15 cm garumā. Iedvesmai dota tautasdziesma. Piekritīsiet, ka šis uzdevums šķitīs sarežģīts pat pieredzējušām rokdarbniecēm, ne tikai 6. klases meitenēm. Albīne par savu darbu saņēma Atzinības rakstu.

Apsveicam Uģi Ūzulnieku, Albīni Hlopņicku un viņu skolotājus Viktoru Kupreviču un Viju Plenkovu! Abu skolotāju audzēkņi olimpiādēs ir jau guvuši panākumus arī agrāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)