Banner 980x90

Lukašenoks nekandidēs pašvaldību vēlēšanās

Ilggadējais Ludzas novada deputāts un viens no lielākajiem darba devējiem Ludzas novadā Jevgeņijs Lukašenoks nekandidēs nākamajās pašvaldību vēlēšanās.

Aģentūrai LETA Lukašenoks pastāstīja, ka ir vairāki iemesli, kādēļ viņš izlēmis vairs nekandidēt. 12 gadus deputāta krēslā pavadījušais uzņēmējs uzskata, ka ir gana daudz izdarījis Ludzas novada labā un ir pienācis laiks ļaut apliecināt sevi šajā statusā jauniem cilvēkiem. Turklāt, pēc Lukašenoka domām, Ludzas novadam patlaban ir viens labākajiem mēriem, kāds vispār ir bijis.

"Protams, šis lēmums nav nācis viegli, bet, tā kā paralēli savam jau ierastajam maizes cepšanas biznesam esmu nopietni pievērsies arī sapropeļa ieguvei un izmantošanai, kas prasa daudz laika, man bija jāizdara izvēle un no kaut kā jāatsakās," stāsta Lukašenoks.

Patlaban uzņēmējs ir pievērsies telpaugu mēslošanas un kosmētikas produktu grupām, kuru ražošanā tiek izmantots sapropelis un zilais māls. Sadarbībā ar Minskas Fizioloģijas institūtu Baltkrievijā tiek veikti pētījumi par iespējām izmantot sapropeli prostatīta un dzemdes kakla iekaisuma ārstēšanā.

Turklāt Lukašenoks ir nolēmis pievērsties arī SPA biznesam un šim nolūkam Rīgā, Jēkaba kazarmās, ir iegādājies SPA "Debess". Minētajā SPA, saglabājot pašreizējo pakalpojumu klāstu, klientiem plānots piedāvāt arī dūņu un mālu procedūras.

Viens no dūņas raksturojošiem parametriem ir Ph līmenis. Salīdzinājumā ar citviet Latvijā pieejamajām dūņām Plisūnas ezerā iegūstamajām šis rādītājs ir 7,8, kas ir tuvs cilvēka Ph līmenim. Vairākas reizes augstāks nekā citviet iegūstamajām dūņām ir arī tādas cilvēkam svarīgas sastāvdaļas kā magnija saturs, stāsta Lukašenoks.

Trīsarpus gados, kopš deputāts ir pievērsies arī sapropeļa ieguvei, viņš šajā biznesā ir investējis ap 200 000 latu. Vēlamā rezultāta sasniegšanai nepieciešams investēt vēl vismaz 100 000 latu.

Lukašenokam piederošajos uzņēmumos Ludzā patlaban ir nodarbināti 160, bet Rēzeknē - 90 cilvēki. Diemžēl, kā atzīst pats uzņēmējs, arī maizes cepšanā patlaban nav viegli, jo šajā biznesā valstī ir ieplūdis milzīgs ārvalstu kapitāls.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)