Banner 980x90

Malnavas koledžai uzdāvināts kartings – jāgatavojas sacensībām

Publicitātes foto
Publicitātes foto
LMT Autosporta Akadēmija šogad projekta ietvaros dāvina Itālijā ražotos "Extreme Kart" kartingus 11 mācību iestādēm, starp kurām ir arī Malnavas koledža.

Kā pilsētas informācijas portālu Ludza Malnavas koledžas direktora vietniece audzināšanas darbā Inta Ostrovska, konkursā par iespēju tikt pie jauna kartinga iesaistījās 28 izglītības iestādes. Šī projekta mērķis ir veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Skolu jauniešiem būs iespēja piedalīties semināros un treniņos Latvijā populāru autosportistu vadībā.

Koledžas direktors Juris Bozovičs atzīmēja, ka audzēkņiem būs vēl viena saturīga brīvā laika pavadīšanas iespēja, un pastāstīja, ka pagājušā gadsimta 80.gados skolā jau darbojās kartingistu pulciņš, kuru vadīja skolotājs Antons Rosickis. Vecais kartings ir saglabāts un vēl jūtami bijušo audzēkņu roku pieskārieni.

"Kartings autosportā ir pamatu pamats", viesojoties Malnavas koledžā, teica LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs. Talants ir tikai viens no priekšnosacījumiem, bet galvenā panākumu atslēga kā sportā, tā arī dzīvē ir darbs - regulārs un nesavtīgs. Viņš novēlēja, lai jaunieši pārzina ne tikai mobilos tālruņus un datorus, bet brīvo laiku aizpilda ar tehniskāku nodarbi.

Sarīkojumā sanākušos uzrunāja arī Latvijas Automobiļu federācijas kartinga komisijas priekšsēdētājs, kartingists trešajā paaudzē Valdis Brutāns. Viņš pastāstīja, ka ar šo sporta veidu Latvijā nodarbojas apmēram 150 interesentu. Daudzi slaveni autosportisti, arī Reinis Nitišs, karjeru sākuši tieši kartinga trasē. LMT Autosporta Akadēmija lepojas ar divkārtējo Latvijas čempioni autokrosā Beati Klipu. Šogad viņa startēs kartingu, auto šosejas, rallijkrosa un autokrosa sacīkstēs. Savukārt 16-gadīgais Mārtiņš Sesks aizvadīs pilnu sezonu Latvijas rallija čempionātā, kā arī startēs visos Latvijas auto šosejas čempionāta posmos.

Malnavas koledžā bija ieradies arī Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš ir vienīgais FMX pilots Baltijā un piedalās moto šovos visā pasaulē. Viņš mudināja jauniešus būt ne tikai drosmīgiem, bet arī mērķtiecīgiem, jo rezultātā pat neaizsniedzami mērķi kļūst par realitāti. Mārtiņš ar motociklu lec apmēram piecstāvu mājas augstumā. Šādi triki ir viņa ikdiena, pašlaik viņš trenējas Spānijā. Viņa aizraušanās ir arī bīstama, un šobrīd Mārtiņš ārstē nopietnu kājas traumu.

Sporta kartingu vajadzēs likt lietā jaunizveidotajai koledžas komandai, kuras vadības grožus savās rokās turēs direktora vietnieks praktiskajā apmācībā Aivars Ruskulis. Viņš dāvanā saņēma "Samsung Galaxy A3" viedtālruni sociālajām aktivitātēm un projekta atspoguļošanai sociālajos tīklos un "Kartinga rokasgrāmatu". Izglītības iestādei dāvāto braucamrīku iemēģinās daudzi puiši, taču meitenes arī vēlas izbraukt kādu riņķi ar jaudīgo kartingu.

Kartinga komandas noteikums - labi mācīties un nekavēt lekcijas. Par treniņu vietu vēl jādomā (varbūt tas varētu būt Rēzeknes kartodroms). Komandai 2016.gadā būs jāpiedalās vismaz piecās "ProKart" sacīkstēs, no kurām pirmās plānotas jau 21.maijā Ropažos. Sacensībās kopvērtējumā tiks vērtēti ne tikai sacensību rezultāti, bet arī attieksme, prasmes, komandas darbs, arī spēja iedvesmot un pulcināt ap sevi fanus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)