Banner 980x90

Malnavas maiznīcai "Dzīles" piešķirta kultūras zīme "Latviskais mantojums"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Šī gada 27.novembrī Kultūras ministrijā tiks pasniegta kultūras zīme "Latviskais mantojums" 14 lauku tūrisma uzņēmējiem kā pateicība par līdz šim paveikto kultūras mantojuma daudzināšanā, pilsētas informācijas portālu Ludza24.lv informēja tūrisma asociācijā "Lauku ceļotājs".

 Zīmi pasniegs Kultūras ministre Dace Melbārde un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Viena no "Latviskā mantojuma" zīmes ieguvējām ir arī maiznīca "Dzīles" Kārsavas novada Malnavā, kas saglabā maizes cepšanas un tirgus tradīcijas Kārsavas novadā dzīvas un savas prasmes gan par latgaliešu vērtībām, rituāliem, gan dzīves dziņu spēj nodot tālāk "Dzīļu" māju viesiem.

Kopumā nu jau 54 saimniecības Latvijā saņēmušas šo kultūras mantojuma ekspertu atzinību. Tā kalpo arī kā mārketinga zīme, kas norāda apmeklētājam, ka šajos objektos var iepazīt latvisko mantojumu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)