Banner 980x90

No neatrisinātajām lietām Ķuzim visvairāk "kremt" tiesneša Laukrozes slepkavība

Ints Ķuzis/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Ints Ķuzis/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Valsts policijā (VP) ir milzīgs daudzums uzkrātu kriminālprocesu bez aizdomās turētajiem, taču VP priekšniekam Intam Ķuzim no visām šīm lietām visvairāk "kremt" neatrisinātā tiesneša Jāņa Laukrozes slepkavība.

Kā Ķuzis atklāj intervijā žurnālam "Ir", Laukrozes slepkavības lieta nav aizmirsta un tajā vēl nav iestājies noilgums. "Vienmēr ir jātic, ja esi strādājis, tad agri vai vēlu atradīsies risinājums," uzskata Ķuzis.

Pēc viņa stāstītā, kopumā uzkrāti un neatrisināti ir vairāk nekā 200 000 kriminālprocesu. "Kriminālprocesa likuma 6.pantā ir teikts - jebkurā gadījumā, kad ir pamats uzskatīt, ka noticis noziegums, ir jāsāk izmeklēšana. Šis obligātums traucē, faktiski likums iedzen [stūrī]."

Ķuzis reizi mēnesī cenšoties tikties ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, lai pārrunātu svarīgākos jautājumus, kas parasti esot saistīti ar izmeklēšanas vienkāršošanu, prioritātēm un milzīgo lietu atlikumu.

VP priekšnieks domā, ka izmeklētājiem nebūtu jācenšas par katru cenu atklāt sīkus noziegumus, ja tikmēr varētu izmeklēt svarīgākas lietas. "Ja ir lieta, kurā nav [nozieguma] pret personas dzīvību, veselību, un ir skaidrs, ka tā ir tumša, - vai šajā lietā būtu nepieciešams ieguldīt papildu līdzekļus? Tā būtu izbeidzama diennakts laikā," domā Ķuzis.

Viņš atzīst, ka būtu grūti sabiedrībai pateikt, ka netiks izmeklēts, piemēram, malkas zādzības gadījums, taču VP resursi ir ierobežoti, un "nav nevienas valsts pasaulē, kur būtu uzdevums izmeklēt visus noziegumus".

Jautāts, vai kāds ir mēģinājis viņu uzpirkt, Ķuzis žurnālam "Ir" atbild noraidoši, taču viņš atzīst, ka deviņdesmitajos gados saņēmis nevis kukuļu, bet gan nodedzināšanas "piedāvājumus".

Savukārt, taujāts par politiskā spiediena izjušanu, VP priekšnieks norāda, ka pēdējos gados aizdomīga varētu likties izmeklēšanas prioritāšu izvirzīšana, tomēr nekādi konkrēti mājieni viņam doti neesot.

Kā ziņots, valdība otrdien pagarināja Ķuža pilnvaru termiņu VP priekšnieka amatā līdz 2018.gada 20.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)