Banner 980x90

Par labākajiem jaunajiem profesionāļiem lauksaimniecībā atzīst Lauri Lipski un Kristeru Kaņepi no Malnavas koledžas

Rīga, 10.sept., LETA. Pasākumā "Lauki ienāk pilsētā" sestdien, 8. septembrī notikušajā nozares jauno profesionāļu meistarības konkursā "Lauksaimniecība" noskaidroti labākie topošie speciālisti, un par labākajiem atzīti Lauris Lipskis un Kristers Kaņepe no Malnavas koledžas, aģentūru LETA informēja konkursa rīkotāju pārstāvji.

Par medaļām kopumā cīnījās seši jaunieši no trīs profesionālās izglītības iestādēm, kurās tiek apgūta mācību programma "Lauku īpašuma apsaimniekotājs" un Lauris Lipskis un Kristers Kaņepe no Malnavas koledžas izcīnīja augstāko apbalvojumu un zelta medaļas. Savukārt otro vietu un sudraba medaļas saņēma Arvis Pēterēns un Mārtiņš Kārlis Biļinskis no Priekuļu tehnikuma, bet Signe Zumenta un Renāte Zāle no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības ierindojās trešajā vietā un ieguva bronzas medaļas.

Konkursanti savas zināšanas pārbaudīja augkopībā, lopkopībā un lauksaimniecības tehnikā, apliecinot gan teorētiskās, gan praktiskās iemaņas. Uzdevumu tematika ietvēra, piemēram, videi draudzīgas saimniekošanas priekšrocības, piena pārraudzības datu izpratni, lopbarības kvalitātes noteikšanu, izsējas normas aprēķinus, individuālo aizsardzības līdzekļu pareizu lietošanu, tehnikas apgūšanu pēc instrukcijas un citus jautājumus.

Darba uzdevumus izstrādāja un vērtēja nozares pārstāvji - eksperti. "Satura ziņā esam pacēluši diezgan augstu latiņu, līdz ar to izpildīt uzdevumus nav viegli. Prieks redzēt, ka jaunieši domā ārpus teorijas rāmjiem un cenšas jautājumus risināt radoši, liekot lietā loģisko domāšanu. Tas ir ļoti liels pluss, jo parāda, ka topošie lauksaimnieki analizē, nevis tikai pārstāsta grāmatu saturu," norādīja viens no trim konkursa ekspertiem, Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis.

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) nozares konkursu rīkoja, lai noskaidrotu labākos topošos nozares jaunos profesionāļus, veicinātu Latvijas profesionālās izglītības pievilcību un pilnveidotu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

Konkurss norisinājās projekta "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, kuru īsteno VIAA, un finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)