Banner 980x90

Pasaules čempionāta medaļniece Radēviča pārliecinoši ievēlēta LVS prezidentes amatā

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Kādreizējā tāllēcēja Ineta Radēviča trešdien pārliecinoši ievēlēta Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidentes amatā.

LVS kongresā notikušajās aizklātajās vēlēšanās Radēviča tika pie 51 balss, kamēr līdzšinējais un ilggadējais organizācijas vadītājs Guntis Zālītis saņēma 18 balsis.

"Kad pieņēmu lēmumu kandidēt, svarīgākais bija aizbraukt un uzklausīt jūsu viedokļus. Mani brīdināja, ka būs sarežģīti un grūti, taču sapratu, ja strādāsim un sadarbosimies, viss izdosies. Aicinu būt vienotiem," pēc stāšanās amatā teica jaunā LVS prezidente.

Zālītis organizāciju vadīja kopš 2005.gada.

Tikmēr LVS valdē tika ievēlēti Andris Smočs, Jānis Upenieks (abi - viceprezidenti), Ojārs Kehris, Iveta Strautiņa-Ušakova, Ludmila Beļikova, Sandijs Pikulis, Jānis Golubevs, Armands Broks, Emīls Jakrins un Andris Gitendorfs.

Organizācijas locekļi lēma valdes vēlēšanas rīkot atklāti un par šiem locekļiem nobalsoja 58 juridiskie biedri.

Pašlaik 35 gadus vecā Radēviča sportistes karjeru noslēdza 2012.gadā, pēdējos gados pievēršoties arī TV žurnālistikai, tomēr no vieglatlētikas viņa nekur tālu nav aizgājusi. Vēl šī gada sākumā Radēviča pēc konkurentes diskvalifikācijas par aizliegto vielu lietošanu kļuva par 2011.gada pasaules vicečempioni, lai gan sākotnēji viņa bija izcīnījusi bronzu. Viņas tobrīd izcīnītā medaļa kļuva par Latvijai pirmo godalgu neatkarīgas valsts vēsturē pasaules čempionātos.

Sportistes karjeru Radēviča noslēdza pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kur viņa palika ceturtā, no bronzas godalgas arī atpaliekot tikai par centimetru, toreiz sasniedzot rezultātu 6,88 metri.

Radēvičai pieder Latvijas rekords tāllēkšanā, jo 2010.gadā Barselonā viņa aizlēca 6,92 metrus tālu, tad arī izcīnot Eiropas čempiones titulu.

Kā vēstīts, savā uzrunā pirms balsojuma Radēviča trešdien solīja, ka ievēlēšanas gadījumā dibinās fondu, kurā ieguldīs arī savus līdzekļus.

"Sporta centrālā figūra ir ģimene. Būtisku lomu spēlēs sporta skolas, kur svarīga ir savstarpējā komunikācija starp tām un LVS. Pēc ievēlēšanas prezidenta amatā dibināšu fondu, kurā ieguldīšu arī savus līdzekļus," uzrunā teica Radēviča. "Attīstīsim infrastruktūras tīklu un cieši sekosim situācijai ar "Daugavas" stadiona rekonstrukciju. Veicināsim treneru tālāku attīstību un pilnveidosim vieglatlētikas sacensību sistēmu un stiprināsim sporta veida tēlu."

"Veicināsim starptautisko sadarbību, aktualizēsim normatīvos aktus, izveidojot papildu komisijas. Svarīgi ir darboties vienotā komandā. Atdalīsim prezidenta un ģenerālsekretāra amatu, darbam LVS esmu jau uzrunājusi Dmitriju Miļkeviču un Edvīnu Krūmu," pauda Radēviča.

Pašreizējais Latvijas vieglatlētikas izlases direktors Miļkevičs iepriekš jau publiski bija izteicis atbalstu Radēvičas kandidatūrai un pauda prieku par atrašanos viņas komandā.

Pēc informācijas izplatīšanās par Radēvičas kandidēšanu, Latvijas vieglatlēti sociālajos tīklos pauda lielu atbalstu bijušajai sportistei.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)