Banner 980x90

Piecu biznesa plānu īstenošanai Ludzas novada pašvaldība sadalījusi 9955 eiro

Jelgava, 10.jūl., LETA. Piecu biznesa plānu īstenošanai, noslēdzot konkursu "Esi uzņēmējs Ludzas novadā 2018", Ludzas novada pašvaldība piešķīrusi 9955 eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Konkursa noteiktajā termiņā saņemti astoņi pieteikumi. Vērtējot iesniegtos pieteikumus pēc konkursa nolikuma apstiprinātiem kritērijiem, komisija apstiprinājusi piecus biznesa plānu projektus, kuru realizācijai pašvaldība piešķīrusi finansējumu 9955 eiro apmērā.

Pašvaldība atbalstījusi betona flīžu ražošanas paplašināšanu, piešķirot 1375 eiro. Projekta mērķis ir iegādāties jaunas plastikāta formas, kas ļaus ražot jaunu un inovatīvu produkciju Ludzas novadā.

Savukārt 2500 eiro piešķirti jauna malkas skaldītāja iegādei, lai uzņēmums spētu nodrošināt Ludzas novada iedzīvotājus ar kvalitatīvu malku apkures sezonai.

Šāda pat summa paredzēta gaļas lopkopības attīstībai piemājas saimniecībā Rundēnu pagastā. Projekta mērķis ir iegādāties jaunu zāles pļaujmašīnu, nodrošināt saimniecībā kvalitatīvu un pietiekamu lopbarības bāzi, tādējādi sekmējot tās ekonomiskās darbības rādītāju uzlabošanos un konkurētspējas paaugstināšanos.

Tāpat 2500 eiro piešķirti piena lopkopības attīstībai piemājas saimniecībā Pildas pagastā, iegādājoties ruļļu presi, nodrošinot saimniecībā kvalitatīvu un pietiekamu lopbarības bāzi.

Vēl 1080 eiro piešķirti projektam "Ludzas skaistuma pieturpunkts". Projekta mērķis ir esošā kosmetoloģijas salona darbības paplašināšana, iegādājoties jaunu procedūras aparātu, kas ļaus piedāvāt jaunus un kvalitatīvākus skaistumkopšanas pakalpojumus.

Projektu ieviešana jāpabeidz līdz 2019.gada 1.jūnijam.

Konkursa mērķis ir motivēt iedzīvotājus sava biznesa veidošanai vai attīstībai, inovatīva produkta radīšanai Ludzas novada teritorijā, atbalstīt sabiedriski nozīmīgu uzņēmējdarbības attīstības projektu īstenošanu, sekmēt uzņēmējdarbības attīstību un rūpēties par bezdarba samazināšanu novadā, kā arī veicināt iedzīvotāju aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)