Banner 980x90

Plūdu nodarītie postījumi pašvaldības publiskajā infrastruktūrā Ludzas novadā ir aptuveni 150 000 eiro

Daugavpils, 12.sept., LETA. Plūdu nodarītie postījumi pašvaldības publiskajā infrastruktūrā Ludzas novadā ir aptuveni 150 000 eiro, aģentūru LETA informēja Ludzas novada pašvaldībā.

Kā informēja Ludzas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Valdis Maslovskis, Pildas pagastā tiltam pār Ilžas upi ir konstatēti pamatnes bojājumi - izskaloti nesošās konstrukcijas betona fragmenti. Stipri bojātas ir J.Soikāna Ludzas mākslas skolas mācību telpas, kas atrodas pagrabstāvā un vairākas dienas bija applūdinātas. Savukārt kanalizācijas pārsūknēšanas stacijās izgājuši no ierindas trīs ūdenssūkņi.

Ceļu braucamās daļas asfalta seguma bojājumi un izskalojumi konstatēti aptuveni 220 kvadrātmetru platībā, konstatēti arī caurteku bojājumi un aizdambējumi. Ludzā izskaloti un apbrukuši notekgrāvji aptuveni 920 metru kopgarumā, bojāti kanalizācijas tīkli, gan daudzdzīvokļu namos, gan privātmājās tecējuši jumti un applūdušas pagrabtelpas.

Par privātajā sektorā lietavu radītiem zaudējumiem pašvaldībai ir ziņojuši vien septiņi novada lauksaimnieki. Vienā zemnieku saimniecībā bojā gājuši kartupeļu stādījumi divu hektāru platībā. Lielākie postījumi, kuri radīs neatgriezeniskus zaudējumus, ir applūdušie labību lauki 100 hektāru kopplatībā.

Materiālo zaudējumu precīzu apmēru varēs noteikt tikai pēc graudaugu novākšanas un to nodošanas. Zemnieki pārliecināti, ka ilgstošās lietavas negatīvi ietekmēs arī nākamā gada ražu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)