Banner 980x90

Policija pārsūdzējusi apgabaltiesas spriedumu prasībā pret laikrakstu "Ludzas Zeme" par nepatiesu ziņu atsaukšanu

Rīga, 15.okt., LETA. Valsts policija (VP) ir pārsūdzējusi Latgales apgabaltiesas spriedumu prasībā pret laikrakstu "Ludzas Zeme" par, viņuprāt, nepatiesu ziņu atsaukšanu, aģentūru LETA informēja Latgales apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Inga Augustaviča.

Šodien ir pēdējā apelācijas instances tiesas sprieduma pārsūdzības diena, kurā var iesniegt kasācijas sūdzību. Līdz šim to ir izdarījusi tikai VP, taču arī laikrakstam kā atbildētājam vēl ir šāda iespēja. Tiesu sistēmas publiskotā informācija liecina, ka lēmums par sūdzības pieņemšanu izskatīšanai vēl nav pieņemts.

Kā ziņots, Latgales apgabaltiesa lietā daļēji mainīja pirmās instances spriedumu un taisīja jaunu spriedumu, ar kuru, pretēji pirmās instances tiesas nospriestajam, lēma noraidīt VP prasību daļā par viena ziņas fragmenta atsaukšanu.

Tiesa nospriedusi, ka teksts "[...] Pēc tam, kad publikācija toreiz tika publicēta, Ludzas policija pārstāja sadarboties ar "Ludzas Zemi" un sniegt kriminālziņas. Tā sacīt, mēģināja ieriebt mums. Pats smieklīgākais, ka kriminālziņas raksta gan, tikai iesniedz tās Ludzas pašvaldībai ievietošanai mājaslapā" nav uzskatāms par tādu, kas kaut kādā veidā aizskar vai grauj VP. Latgales apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Inga Augustaviča skaidroja, ka minētais faktiski ir publikācijas autores subjektīvais viedoklis, skaidrojums par policijas nesadarbošanos ar laikrakstu.

Attiecībā par pārējiem laikraksta "Ludzas Zeme" izdevumā publicētajiem raksta fragmentiem apelācijas instances tiesas spiedums ir analogs pirmās instances tiesas nolemtajam. Proti, prasība par ziņu atsaukšanu apmierināta daļēji.

Jau vēstīts, ka policija 2017.gada 13.martā cēlusi prasību pret SIA "Ludzas Zeme" par nepatiesu ziņu atsaukšanu. VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Ilze Jurēvica aģentūrai LETA skaidroja, ka prasība saistīta ar kādu laikraksta "Ludzas Zeme" 2016.gada 23.septembra publikāciju. Minētajā publikācijā vairākkārt pieminēts Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Deniss Žulins, kurš kopā ar kolēģiem Rēzeknē esot piekāvis kādu puisi. Policija par nepatiesiem uzskata 11 raksta fragmentus, lūdzot tos atsaukt. Šajos fragmentos policijas darbinieki nosaukti par bandītiem, noziedzniekiem, vainoti ne tikai puiša piekaušana, bet arī īpašuma bojāšanā.

Šogad 26.februārī Rēzeknes tiesa VP prasību apmierināja daļēji, un atbildētājam uzlikts par pienākumu daļēji atsaukt ziņas, kas tika izplatītas laikrakstā "Ludzas Zeme", aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Vera Brituškina. VP precizēja, ka tiesa likusi atsaukt lielāko publikācijas fragmentu daļu.

Taču pirmās instances spriedumu pārsūdzējis gan prasītājs, gan atbildētājs, un lieta nonākusi Latgales apgabaltiesā, kur tā 21.augustā izskatīta pēc būtības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)