Banner 980x90

Riepas un braukšanas pieredze nosaka "333 Ziemas kausa" 3.posma uzvarētājus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
 
Sporta kompleksā ''333'' norisinājās vēl nebijis ''333 Ziemas kausa 2015/2016'' posms - supersprint formātā, kas bija trešais no pieciem čempionāta posmiem. Sacīkstes laikā dalībniekiem bija jāsastopas ar ļoti straujām laika apstākļu maiņām - no saules līdz lietum un sniegam, kam atbilstoši tika pielāgota riepu izvēle. Tas, vairākos gadījumos, arī bija izšķirošs faktors rezultātu uzstādīšanā.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Marta Kaktiņa, Sprint formātu sacensību dalībnieki atzina par aizraujošu, ko apliecināja 107 dalībnieki visās trīs klasēs kopsummā. Tiesa, ne visām automašīnām straujā un vietām asā trases konfigurācija bija pa spēkam.

Sacensībās par intrigu parūpējās "333 Autosport" komandas dalībnieki, startējot aizmugures piedziņas klasē ar Toyota GT 86, ar kuru ikdienā var izbraukt "333" trasē. "333 Autosport" komandā startēja Haralds Šlēgelmilhs, Mareks Štolcermanis, Otto Birznieks, Beāte Klipa un Zigmārs Lapa. Arī šim pieciniekam laika apstākļi bija izšķiroši rezultāta uzstādīšanā. Labākais no komandas bija Mareks Štolcermanis, pārliecinoši iegūstot 1.vietu aizmugures piedziņas klasē, ar 105 punktiem kopvērtējumā. Otro vietu šajā klasē ieguva pieredzējušais Aigars Tīdmanis, taču trešo vietu – Gundars Tīdmanis.

Cīnīties apņēmīgs, pēc pirmā brauciena, bija arī Haralds Šlēgelmilhs, taču ceturtā brauciena rezultāta neieskaitīšana lika viņam atkāpties kopvērtējumā uz 9.vietu. Pēc trīs braucieniem cīņu par pirmo trīs vietu kopvērtējumu turpināja Otto Birznieks no "333 Autosport" komandas , bet brāļi Tīdmaņi un Gints Lapsa, tomēr izrādījās spēcīgāki, tādējādi Otto ierindojās 5. vietā. Labu rezultātu uzrādīja arī Beāte Klipa, kopvērtējumā iegūstot 16.vietu, taču Zigmārs Lapa, ar pāris pieļautām kļūdām, trasē izcīnīja 24.vietu.

Priekšas piedziņas klasē nepārspējams bija Modris Žentiņš ar automašīnu Honda Civic, otrajā vietā ierindojās Reinis Trūps, un kā trešais ātrākais 31 dalībnieka konkurencē ierindojās Reinis Nitišs, kurš iepriekšējā posmā ieguva 4.vietu.

Pārliecinoši rezultāti tika uzrādīti arī pilnpiedziņas klasē, kurā nepārspējams bija Ints Jeršovs, iegūstot maksimālo punktu skaitu 105 un 1.vietu. Labu sniegumu demonstrēja arī Jānis Hāns, kurš ieguva 2.vietu, bet 3.vietu izcīnīja Jānis Straupe. "Nekad nebijām braukuši jaunajā kartingu trasē, kas bija visnotaļ interesanti. Trases konfigurācijā iekļautā daļa poligona bija saldais ēdiens asfalta seguma cienītājiem. Ja agrāk asfalts ne tik ļoti patika, tad tagad tas jau diezgan labi padevās. Konkurence šajā posmā bija kā vēl nekad - desmitnieks izcili spēcīgs!" tā par sacensību Ints Jeršovs.

Savukārt Haralds Šlēgelmilhs pēc aizvadītajām sacensībām ir gandarīts: "Sacīkstes viennozīmīgi bija izdevušās visos aspektos. Supersprinta formāts un jaunā konfigurācija attaisnoja visas cerības. Esmu ļoti patīkami pārsteigts par braucēju profesionalitātes līmeni un lielo atsaucību. Paldies visiem dalībniekam un skatītājam, kuri piedalījās šajā nebijušajā piedzīvojumā sporta kompleksā "333"!"

Nākamais "333 Ziemas kauss 2015/2016" posms paredzēts 13.februārī, kas plānots endurance formātā. Arī šāds sacensību formāts "333" trasē būs pirmo reizi, kas dalībniekiem liks koncentrēties un būt modriem visu distancē pavadīto laiku. Būtiski, šajās sacensībās pirmie startēs pilnpiedziņas klases dalībnieki.

Sacensību braucienu rezultāti: http://www.333.lv/aktuali/Mainigi-laika-apstakli-riepu-izveles-strategija-un-brauksanas-pieredze-uz-asfalta-nosaka-333-Ziemas-kauss-2015-2016-3-posma-uzvaretajus

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)