Banner 980x90

RTU: Augstākās izglītības sistēmas reorganizācija jāturpina, samazinot kopējo augstskolu skaitu

Rīga, 26.maijs, LETA. Noteikti jāturpina augstākās izglītības sistēmas reorganizācija, samazinot kopējo augstākās izglītības iestāžu skaitu, uzskata Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības prorektors Artūrs Zeps.

Zeps aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban Latvijā ir aptuveni 60 augstākās izglītības iestādes, ieskaitot koledžas.

Viņa ieskatā konsolidācija palīdzēs koncentrēt resursus, veidojot kritisko masu ne tikai līdzekļu, aprīkojuma un infrastruktūras efektīvākai izmantošanai, bet arī jaunu starpdisciplināru studiju programmu izveidei, zinātnes koncentrācijai un attīstībai arī tajās augstskolās, kur pašreiz tiek īstenots tikai studiju process.

Tāpat konsolidācija nodrošinās plašākas iespējas studentiem studiju procesa un ārpusstudiju piedāvājuma jomā.

Lai īstenotu reformas, būtu jāizstrādā reformu plāns, norādīja Zeps. Viņaprāt, šajā jautājumā lielisks piemērs ir Lietuva, kur Ministru prezidents izveidoja speciālu darba grupu reformu plāna izstrādei. Šis plāns jāapspriež, un jāpieņem politisks lēmums par plāna īstenošanu, norādīja Zeps.

Likvidējot Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju (RPIVA), Izglītības un zinātnes ministrija solīja līdz 2020.gadam nereorganizēt vairs nevienu augstskolu, turklāt šāda nostāja tika pieņemta Ministru kabinetā, apstiprinot rīkojuma projekta par RPIVA likvidāciju, pievienojot Latvijas Universitātei protokollēmumu.

Protokollēmumā norādīts, ka Ministru kabinets pieņem zināšanai, ka IZM Izglītības attīstības pamatnostādņu 2014.-2020.gadam darbības periodā neiniciēs augstskolu konsolidāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)