Banner 980x90

Rudovas kalns

Augstākā Zilupes novada virsotne (244 m vjl.) atrodas pusceļā starp Lauderiem un Rundēniem. Tas ir sens, teikām apvīts latgaļu pilskalns. Par laiku, kad pilskalnā stāvējusi pils, pagaidām spriest pagrūti, jo arheoloģiskie izrakumi Rudovas kalnā nav izdarīti.

Apkārtnē Rudovas kalns ir visai populārs. Tas redzams no liela attāluma. Arī no kalna pavērtos visai plašs skats, bet kalns ir apaudzis ar kokiem. Rudovas kalna tuvumā konstatēti arī seni apbedījumi. Ienākušas pagaidām nepārbaudītas ziņas, ka tuvumā atrodoties kāds akmens ar iekaltu cilvēka rokas nospiedumu, kas varētu būt sens kultakmens.

Adrese: Rudovi, Lauderu pagasts, LV-5722
Tālrunis: +371 28656530 (Zilupes novada tūrisma organizatore)
Mājaslapa: www.zilupe.lv
E-pasts: ilgaivanova@inbox.lv (Zilupes novada tūrisma organizatore)
GPS koordinātes: 56.3319167, 27.9181944

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)