Banner 980x90

Saeimas deputātiem martā atalgojumā izmaksāti 189 735 eiro

Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija
Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija
Martā Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 189 735 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Vislielākais atalgojums martā - 3398 eiro - izmaksāts Augustam Brigmanim, kurš ir Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretārs, kā arī Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs.

Viens no lielākajiem atalgojumiem arī pagājušajā mēnesī bija Saeimas Prezidija locekļiem, parlamenta komisiju un frakciju vadītājiem. Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Piemēram, "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa martā saņēmusi 2538 eiro, Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS) - 2555 eiro, Juridiskās komisijas vadītājs un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzeme un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš - 2604 eiro, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītājs Andris Bērziņš (ZZS) - 2579 un VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja biedrs Raivis Dzintars - 2884 eiro.

Virs 2000 eiro saņēmuši vēl vairāki deputāti, piemēram, Saeimas sekretāra biedrs, "No sirds Latvijai" frakcijas vadītāja vietnieks, kā arī Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris - 2844 eiro, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sekretārs Ainārs Latkovskis (V) - 2742 eiro, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) - 2598 eiro, kā arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) - 2517 eiro, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (V) - 2651 eiro, Mandātu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S) - 2566 eiro un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Jānis Vucāns (ZZS) - 2651 eiro.

Savukārt zemākais atalgojums - 923 eiro - bija deputātam Valdim Kalnozolam (ZZS), kurš februārī ieguvis parlamentārieša mandātu uz laiku, bet drīzumā tika izdots tiesāšanai. Vēlāk Rīgas rajona tiesa nolēma izbeigt tiesvedību saistībā ar panākto mierizlīgumu, tāpēc Kalnozols atkal var piedalīties Saeimas sēdēs un saņemt pilnu atalgojumu.

Kā ziņots, janvārī un februārī deputātiem atalgojumā kopumā izmaksāti 390 380 eiro pēc nodokļu nomaksas. Janvārī deputātiem izmaksāti 197 655 eiro, bet februārī - 192 715 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)