Banner 980x90

Sākotnēji nav konstatētas pazīmes par ļaunprātīgu dedzināšanu "Ludzas Zemes" korespondentes dzimtas mājās

Rīga, 15.janv., LETA. Sākotnēji nav konstatētas pazīmes, ka "Ludzas Zemes" korespondentes Anitas Daukštes dzimtas mājās būtu notikusi ļaunprātīga dedzināšana, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP).

VP preses pārstāve Sigita Pildava aģentūrai LETA pastāstīja, ka par ugunsgrēku sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu. Policija veikusi notikuma vietas apskati, kā arī izņēmusi "izpētes objektus", kuriem nozīmēs ekspertīzi. Šobrīd nav konstatētas pazīmes, kas varētu liecināt par ļaunprātīgu dedzināšanu.

VP ir saņēmusi divus iesniegumus, kurus izskatīs iepriekšminētajā kriminālprocesā. Iesniegumu saturu policija nedrīkstot atklāt. Tāpat VP nekomentē laikraksta galvenās redaktores izteikumus par, iespējams, ļaunprātīgu dedzināšanu un to saistību ar konkrētām personām. VP aicina laikraksta redaktori "neizplatīt nepamatotu un apmelojošu informāciju par konkrētām personām".

Pēc laikraksta "Ludzas Zeme" galvenās redaktores Laimas Linužas stāstītā, 11.janvārī mīklaini nodegusi Daukštes dzimtas māja. Daukšte tiesājas ar VP Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieku Denisu Žulinu un prokurori Natāliju Gromu.

Saistībā ar mājas nodegšanu Daukšte vērsusies policijā ar diviem iesniegumiem. Vienā iesniegumā viņa lūgusi izmeklēt ugunsgrēku padziļināti un nodrošināt viņai aizsardzību, jo gan Daukšte, gan arī redakcija uzskata, ka, iespējams, dedzināšana notikusi saistībā ar viņas un "Ludzas Zemes" publikācijām par kontrabandu. Pievērst uzmanību šai lietai un nepieļaut "kontrabandas mafijas uzvaru Ludzā par brīvo presi" aicināta arī prokuratūra.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales brigādes Rēzeknes daļas komandieris Viktors Ščavinskis aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka patiesos ugunsgrēka izcelšanās iemeslus skaidro policija, taču kā iespējamie iemesli patlaban tiek minēts elektrības vadu īssavienojums un bez uzmanības atstāta degoša plīts.

Prokurore Groma aģentūru LETA iepriekš informēja, ka saistībā ar korespondentes iesniegumiem Ģenerālprokuratūrai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, kuros bija izteikts aicinājums izvērtēt viņas iespējamo koruptīvo darbību, jau 2015.gada decembrī tika pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu, jo noziedzīgi nodarījumi netika konstatēti.

Savukārt pēc Gromas iesnieguma 2015.gadā sāktā krimināllieta jau kopš 2016.gada decembra atrodas tiesā un 26.janvārī ir paredzēts sākt tās iztiesāšanu. Daukštei šajā lietā ir izvirzīta apsūdzēta pēc Krimināllikuma 157.panta 2.daļas - par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī.

Groma iepriekš skaidroja, ka ar iesniegumu policijā esot vērsusies tādēļ, ka laikrakstā publicētie raksti, kuros figurē viņas vārds, esot melīgi. Arī informācija par it kā esošu interešu konfliktu neatbilstot patiesībai. Publikācijās Gromai tikusi pārmesta dzīvošana pāri saviem līdzekļiem - lepnā mājā, kura gan esot reģistrēta uz māsas vārda, un palīdzības nesniegšana kādam ceļu satiksmes negadījumā cietušam vīrietim, ar kuru kopā viņa atradusies mašīnā, un notikuma vietas atstāšana. Minētais negadījums gan noticis pirms daudziem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)