Banner 980x90

SIA "Cirmas bekons" pievēršas aitu un tītaru audzēšanai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Saistībā ar Āfrikas cūku mēra izplatību, sivēnmāšu un sivēnu audzēšanas aizliegumu, kā rezultātā strauji samazinājies Ludzas novada Cirmas pagastā reģistrētās cūkkopības SIA "Cirmas bekons" apgrozījums un pasliktinājušies peļņas rādītāji, uzņēmums pievērsies aitu un tītaru audzēšanai.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA,  uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, 2015.gadā SIA "Cirmas bekons" pabeidza kautuves rekonstrukciju un tagad piedāvā arī aitu kaušanas pakalpojumus. Tāpat pērn uzņēmums pabeidza aitu audzēšanas korpusu rekonstrukciju un tagad sniedz arī aitu audzēšanas pakalpojumus. Savukārt sadales ceha ieviešana ekspluatācijā ļāvusi uzņēmumam palielināt produkcijas sortimentu.

SIA "Cirmas bekons" plāno turpināt korpusu rekonstrukciju un sākt tītaru audzēšanu, kā arī pielāgot kautuvi tītaru kaušanai. Tas palīdzēs samazināt pašizmaksu un palielināt ražošanas jaudu, kā rezultātā pieaugs ražošanas efektivitāte un uzņēmuma peļņas rādītāji.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2014.gadā SIA "Cirmas bekons" apgrozījums bija 2 516 124 eiro, bet pērn - vairs tikai 1 108 467 eiro, kas ir par 1 407 657 eiro jeb 55% mazāk nekā gadu iepriekš.

Krasais ražošanas apjomu kritums SIA "Cirmas bekons" ir saistīts ar Āfrikas cūku mēra epidēmiju, kuras rezultātā tika noteikti ierobežojumi un sivēnmāšu un sivēnu audzēšana uzņēmumā tika pārtraukta.

Līdz ar apgrozījuma kritumu pērn būtiski pasliktinājās arī uzņēmuma peļņas rādītāji. Ja 2014.gadu SIA "Cirmas bekons" noslēdza ar 856 767 eiro peļņu, tad 2015.gadu - jau ar 229 561 eiro zaudējumiem. Atskaites perioda zaudējumus uzņēmuma vadība nolēmusi segt no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas.

No 57 cilvēkiem 2014.gadā līdz 30 pērn samazinājies arī uzņēmumā strādājošo skaits.

2013.gadā SIA "Cirmas bekons" apgrozījums bija 2 466 991 eiro, bet peļņa - 180 823 eiro.

SIA "Cirmas bekons" 100% kapitāldaļu turētājs ir Andis Kozlovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)