Banner 980x90

Termometra stabiņam noslīdot līdz -20 grādiem, bērni līdz 12 gadu vecumam var neapmeklēt skolu

Rīga, 22.febr., LETA. Termometra stabiņam noslīdot līdz -20 grādiem pēc Celsija, bērni līdz 12 gadu vecumam var neapmeklēt skolu, liecina Ministru kabineta noteikumi par higiēnas prasībām izglītības iestādēm, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas.

Saskaņā ar noteikumiem, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem pēc Celsija, izglītības iestādi var neapmeklēt izglītojamie vecumā līdz 12 gadiem.

Savukārt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem pēc Celsija, uz izglītības iestādi var nedoties arī bērni vecumā no 13 gadiem.

Izglītības kvalitātes valsts dienestā norādīja, ka gadījumos, kad gaidāma zema gaisa temperatūra, izglītības iestāde sadarbībā ar tās dibinātāju (pašvaldību) var pieņemt lēmumu par mācību darba organizāciju šajās dienās, par to savlaicīgi informējot skolēnus un viņu vecākus.

Tomēr ņemot vērā, ka gaisa temperatūra bērna dzīvesvietā un skolas atrašanās vietā var atšķirties, vai arī, piemēram, neparedzēti biezas sniega segas dēļ ir apgrūtināta vai pat neiespējama bērna nokļūšana skolā, vecākiem katrā atsevišķā gadījumā pašiem jāpieņem lēmums par skolas apmeklēšanu. Vienlaikus vecākiem ir jāinformē skola par bērna neierašanās iemesliem, un skolai, izvērtējot apstākļus, jāpieņem atbilstīgs lēmums par skolēna mācību stundu kavējumu attaisnošanu.

Ārkārtas situācijai turpinoties ne ilgāk kā nedēļu, izglītības iestādēm jābūt atvērtām, pedagogiem jānodarbina bērni, kas skolā tomēr ir ieradušies, kā arī jāgādā par viņu drošību. Ja mācību stundas ir atceltas, iekavētais ir jāapgūst, piemēram, intensīvāk strādājot pēc tam, kad mācības atsākas.

Tā kā attiecībā uz pirmsskolas vecuma bērniem nav noteikta gaisa temperatūra, pie kādas bērni neapmeklē izglītības iestādi (bērnudārzu), bērnu vecākiem pašiem katrā atsevišķā gadījumā jāpieņem lēmums, vai attiecīgajā dienā bērna vešana uz bērnudārzu nekaitēs viņa veselībai. Savukārt bērnudārzos bērniem līdz trīs gadu vecumam netiek organizētas pastaigas svaigā gaisā, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 10 grādiem pēc Celsija.

Saskaņā ar noteikumiem par noteikumiem par 2017./2018.mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laiku, ja mācību gada laikā iestājas ārkārtējas situācijas, kuras iepriekš nevar paredzēt un kuru izraisīto apstākļu dēļ ilgstoši (vismaz vienu nedēļu) nav iespējams nodrošināt mācību procesu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, izglītības iestādes dibinātājs, izvērtējot konkrētos ārkārtējās situācijas apstākļus, ir tiesīgs pieņemt lēmumu par mācību gada pagarinājumu 1.-8. klases un 10.-11.klases izglītojamiem.

Jau ziņots, ka lielākais sals - līdz -32 grādiem - Latvijā gaidāms nākamnedēļ.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)