Banner 980x90

Turpinās iztiesāt lietu par velosipēdista nāvējošu traumēšanu Zilupē

Daugavpils, 20.marts, LETA. Šodien Rēzeknes tiesa turpinās skatīt krimināllietu par velosipēdista nāvējošu traumēšanu Zilupē 2014.gada novembrī, aģentūra LETA noskaidroja tiesā

Sakarā ar apsūdzētās personas un divu liecinieku neierašanos uz lietas iztiesāšanu 13.februārī divām no tām nozīmēta piespiedu atvešanu, bet vienai - piespiedu nauda.

Autovadītājam, kurš tiek turēts aizdomās par minēto noziedzīgo nodarījumu, apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Aizdomās turamais iepriekš atzina savu vainu minētā nozieguma pastrādāšanā, bet pēc tam mainīja liecības un savu vainu izdarītajā noliedza. Līdz ar to kriminālprocesā tika nozīmētas papildu DNS ekspertīzes un izmeklēšana ievilkās.

Jau vēstīts, ka 2014.gada 9.novembrī ap plkst.19.25 Zilupē nezināma automašīna uzbrauca velosipēdistam un no notikuma vietas aizbrauca. Cietušais, 1981.gadā dzimis vīrietis, bezsamaņas stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk no gūtajām traumām mira.

Veicot izmeklēšanas pasākumus, policijas darbinieki jau nākamajā dienā noskaidroja aizdomās turamo, kādu 1977.gadā dzimušu Zilupes novada iedzīvotāju, kurš agrāk bijis tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem.

Turpinot noskaidrot lietas apstākļus, policisti atrada arī automašīnu, ar kuru, visticamāk, tika notriekts velosipēdists. "Mazda" markas automašīna bija paslēpta Zilupes novada meža masīvā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)