Banner 980x90

Uzņēmumiem gada pārskatus elektroniskajā deklarēšanās sistēmā būs jāiesniedz noteiktā formā

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Valdība otrdien, 21.junijā atbalstīja noteikumus par sabiedrību sagatavoto finanšu pārskatu vai konsolidēto finanšu pārskatu elektroniskā noraksta formu, kas paredz, ka sabiedrībām sagatavotos gada pārskatus atbilstoši starptautiskajiem grāmatvedības standartiem elektroniskajā deklarēšanās sistēmā (EDS) būs jāiesniedz, izmantojot noteiktu elektroniskā noraksta formu.

Noteikumos ir noteikta bilances, divas peļņas vai zaudējumu aprēķina, naudas plūsmas pārskata un pašu kapitāla izmaiņu pārskata EDS elektronisko norakstu formas atbilstība.

Noteikumu pielikumā tiek noteikta vienīgi elektroniskā noraksta forma par finanšu pārskata pielikumā uzrādāmo informāciju un turpmāk arī finanšu pārskata pielikums EDS būs jāiesniedz strukturizētā veidā, pamatojoties uz noteikumu projekta pielikumā noteikto shēmu.

Sabiedrībām, kurām atļauts sagatavot gada pārskatu vai konsolidēto gada pārskatu atbilstoši starptautiskajiem grāmatvedības standartiem, gada pārskatā vai konsolidētajā gada pārskatā norādāmos datus būs jāuzrāda EDS, izmantojot noteikumos noteiktās shēmas. Taču šādām sabiedrībām ir dota izvēles iespēja sagatavoto finanšu pārskata pielikumu atbilstoši starptautiskajiem grāmatvedības standartiem iesniegt EDS, izmantojot šo noteikumu pielikumā noteikto shēmu vai papīra veidā sagatavotā finanšu pārskata pielikuma informācijas elektronisku kopiju.

Sabiedrības, kurām atļauts sagatavot gada pārskatus atbilstoši starptautiskajiem grāmatvedības standartiem, ir valsts kapitālsabiedrības, kuras atbilsti lielas kapitālsabiedrības kritērijiem, un komercsabiedrības, kuru pārvedami vērtspapīri ir iekļauti regulētajā tirgū.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)