Banner 980x90

VVC pagaidām neizdodas pārbaudīt Zilupes mēra valsts valodas zināšanas

Oļegs Agafonovs/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Oļegs Agafonovs/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Zilupes novada domes priekšsēdētāja Oļega Agafonova (Latgales partija) darba nespējas dēļ Valsts valodas centra (VVC) speciālistiem pagaidām nav izdevies pārbaudīt viņa valsts valodas zināšanas.

Kā aģentūra LETA noskaidroja VVC, centra speciālisti jau divas reizes ir apmeklējuši Zilupes novada pašvaldību, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes. Piedaloties Zilupes novada domes sēdē, secināts, ka tā notiek valsts valodā, un pārkāpumi tās norises gaitā nav konstatēti.

Pārbaudīt Agafonova valsts valodas zināšanas VVC speciālistiem pagaidām diemžēl nav izdevies, jo Zilupes mēram kopš 9.maija ir darba nespēja.

Tā kā VVC pirms kāda laika saņēma trīs sūdzības par Agafonova nepietiekamajām valsts valodas zināšanām, centram ir pienākums pārbaudīt šo informāciju un sniegt sūdzību autoriem atbildes. Līdz ar to centra speciālisti plāno veikt Zilupes mēra valsts valodas zināšanu pārbaudi pēc tam, kad viņš būs atveseļojies.

Agafonovs nav vienīgais politiķis, par kura valsts valodas zināšanām ir ieinteresējies VVC. Pirms vairākām nedēļām centrs vērsās tiesā ar prasību pret Daugavpils pilsētas domes deputātu Vladislavu Bojarunu (Latgales partija) saistībā ar viņa nepietiekamajām valsts valodas zināšanām.

Jau vēstīts, ka pirms kāda laika VVC veica Daugavpils pilsētas domes deputātu valsts valodas zināšanu pārbaudi, kuras rezultātā trīs deputātu - jau minētā Bojarūna, kā arī Jurija Zaiceva ("Daugavpils atdzimšana") un Aleksandra Samarina (SC) - valsts valodas zināšanas tika novērtētas kā neatbilstošas.

Lai minētie deputāti varētu papildināt savas valsts valodas zināšanas atbilstoši prasībām, pašvaldība katram no viņiem piešķīra 2300 eiro apmācībai.

Nesen tādu pašu naudas summu valsts valodas zināšanu uzlabošanai Daugavpils dome piešķīra arī Viktoram Pučkam ("Alternative"), kurš pērn augustā Daugavpils domes deputāta krēslā nomainīja Jevgeņiju Carevu.

Atkārtoti izvērtējot deputātu valsts valodas zināšanas, secināts, ka Bojarūna valsts valodas zināšanas joprojām nav atbilstošas prasībām.

Bojarūns nav vienīgais deputāts, pret kuru VVC ir vērsies tiesā. Centrs tiesājas arī ar Balvu novada domes deputātu Ivanu Baranovu (SC) par mandāta anulēšanu. Gan Balvu rajona tiesa, gan Latgales apgabaltiesa ir apmierinājusi VVC prasību. Baranovs saistībā ar Latgales apgabaltiesas spriedumu ir iesniedzis kasācijas sūdzību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)