Banner 980x90

Bērnu rati vasarai – kam pievērst uzmanību iegādes brīdī

Vecāki, kuru bērni jau sasnieguši vecumu, kad guļamie ratiņi par mazu, kā arī atvase izrāda aktīvu interesi par apkārtējo pasauli, sāk meklēt pastaigu ratus. Tagad, vasaras sākumā, pastaigu rati būs aktuāls pirkums daudzām ģimenēm, lai varētu pilnvērtīgi izbaudīt silto laiku kopā ar visu ģimeni, arī pašiem mazākajiem. Kas jāņem vērā, iegādājoties pastaigu ratus, kam jāpievērš uzmanība ratiņu komplektācijā, lai tie neliktu vilties?

 

Vai ratiņiem ir piecu punktu drošības josta
Drošība vienmēr pirmajā vietā. It īpaši, ja runa ir par bērniem. Tāpēc, kad tiek iegādāti bērnu rati, noteikti jāpārliecinās, ka tiem ir kvalitatīva un ērti regulējama piecu punktu drošības josta. Ar drošības jostu bērns ratos tiks piefiksēts pareizā pozīcijā un nevarēs no ratiņiem izkrist vai izslīdēt. Tā kā bērni vecumā no 1 līdz 3 gadiem ir ļoti kustīgi un aktīvi, drošības josta ir fundametāls drošības aprīkojums.

Vai ir regulējams muguras slīpums
Skaidrs, ka bērnu rati nekalpos tikai tam, lai bērns tajos sēdētu un vērotu apkārtējo pasauli. Lielu daļu laika ratiņos bērns būs aizmidzis. It īpaši mazāki bērni, kuri pieraduši pastaigu laikā gulēt diendusu. Tāpēc ir būtiski pārliecināties, ka noskatītie bērnu rati ir aprīkoti ar regulējamu muguras daļu. Labāk, ja regulēšana iespējama vairākos līmeņos, lai katrā situācijā izvēlētos piemērotāko un ērtāko muguras slīpumu.

Vai riteņu izmērs un materiāls atbilst jūsu vajadzībām
Bērnu pastaigu rati pieejami dažādos dizainos, izmēros un arī ar dažādiem riteņiem. Tie var būs pavisam mazi un no plastmasas, lieli un pumpējami vai arī pildītie riteņi. Var atšķirties arī manevrēšanas spējas, bremžu mehānisms un citi aspekti, kas saistīti ar riteņiem. Vienmēr jāpadomā, cik bieži un pa kādu segumu pārvietosieties ar ratiņiem, tas ļaus izvēlēties piemērotākos riteņus, kas būs vieglāk vadāmi. 

Vai saliktā veidā rati ietilps automašīnā
Protams, ka vasarā un arī citos gadalaikos ģimene grib ceļot, ciemoties un pārvietoties ar auto, tāpēc vienmēr jādomā arī par to, kāds ir ratiņu izmērs saliktā veidā. Tas jāsalīdzina ar sava auto bagāžas nodalījumu, citādi var nākties vilties brīdī, kad nekādi nevarēs ratiņus iedabūt automašīnā.

Cik šie bērnu rati sver
Ieteicams pievērst arī uzmanību tam, cik ratiņi sver, jo galu galā tos būs diezgan bieži jācilā. Ja dzīvojat mājā bez lifta, tad tam ir liela nozīmē. It īpaši, ja ikdienā ar bērnu pārvietosies mamma. Labāk izvēlēties bērnu ratus, kuru rāmis ir no vieglāka materiāla, piemēram, alumīnija. Šādi bērnu rati pieejami bērnu preču ražotāja Chicco interneta veikalā: https://www.chicco.lv/preces/rati/pastaigu-rati.html

Vai ir roku un kāju balsti
Izvēloties bērnu ratus pastaigām, jāpievērš uzmanība arī tam, vai ratiņi ir aprīkoti ar roku un kāju balstiem. Tie ir svarīgi, lai ratiņos bērns justos ērti un varētu atrasties dabiskās pozās. Roku balsts arī ir papildu drošības barjera, kā arī pie tā var piestiprināt kādu rotaļlietu, kas mazo izklaidēs.

Vai ir iespēja pasargāt bērnu no saules un lietus
Labāk iegādāties tādus pastaigu ratus, kam jau komplektā nāk aksesuāri, ar kuriem varēs pasargāt bērnu no nelabvēlīgiem apstākļiem – lietus plēve, saules sargs, moskītu tīkls. Kā arī jāizmēģina, cik plaši regulējams ir ratiņu jumtiņš, vai tas sniedz vēlamo ēnojumu.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)