Banner 980x90

Latgales apakškomisija aicina izvērtēt lauksaimniecības izglītības programmu attīstību reģionā

Rīga, 8.maijs, LETA. Izglītības un zinātnes ministrijai kopā ar lauksaimniecības ekspertiem pēc iespējas ātrāk jāizvērtē nozares profesionālās izglītības pieejamība un attīstības iespējas Latgales reģionā, lai nerastos situācija, kad tiek apdraudēta reģionam nozīmīgu izglītības iestāžu nākotne, pēc Latgales apakškomisijas tikšanās ar Malnavas koledžas pārstāvjiem pauda apakškomisijas priekšsēdētājs Edmunds Teirumnieks (VL-TB/LNNK).

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Malnavas koledžas un tās izglītības programmu īstenošanas vietas Višķi pārstāvji apakškomisijas deputātus informēja, ka Višķu izglītības iestādē 2018/2019.mācību gadā audzēkņu uzņemšana netika atļauta, līdz ar to samazinājies izglītojamo skaits un radušās bažas par skolas tālāko likteni.

Savukārt izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) skaidroja, ka situācija Višķos ir līdzīga kā profesionālajā izglītībā valstī kopumā, jo iepriekš notikušās tehnikumu reorganizācijas nav veiktas mērķtiecīgi.

Teirumnieks pauda, ka ir būtiski esošo situāciju risināt stratēģiski. "Mums jādomā, kas būs jaunieši, kas šajās izglītības iestādēs mācīsies, kā tiks sadalīti līdzekļi, kādus risinājumus šai situācijai redzam. Jautājums ir steidzams, jo drīz sāksies jaunu audzēkņu uzņemšana, tāpēc apakškomisija lūdz ministrijai uzņemties pirmo soli un sasaukt darba grupu, kas situāciju izvērtētu un rastu risinājumus," pauda apakškomisijas vadītājs.

Šuplinska deputātus informēja, ka profesionālās izglītības jautājumos būtiska loma ir nozaru ekspertu padomēm. Ministre skaidroja, ka lauksaimniecības jomā tā ir pietiekami spēcīga un ieinteresēta nozares izglītības saglabāšanā, līdz ar to kopā ar padomes ekspertiem būtu jāspriež par konkrētās izglītības stratēģisko attīstību vismaz nākamajiem trim gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)