Banner 980x90

Ludzā atklās Gaismas dārzu

Daugavpils, 4.jūn., LETA. Sestdien, 9.jūnijā, plkst.11 notiks Gaismas dārza atklāšanas pasākums "Gaismys roksti", aģentūru LETA informēja Ludzas novada pašvaldībā.

Atklāšanas pasākuma laikā notiks radošās darbnīcas, stādu tirdziņš, kā arī varēs pamieloties ar pankūkām. Pasākumu kuplinās Ludzas un kaimiņu novadu – Ciblas, Zilupes, Kārsavas – folkloras kopas un kolektīvi, kas atgādinās latgaliešu nemateriālo mutvārdu kultūras mantojumu.

Projekts "Gaismas dārzs Ludzai!" tika aizsākts 2016.gadā. Uzvarot Ludzas novada pašvaldības izsludinātajā publiskajā iepirkumā, tiesības ierīkot Ludzā Gaismas dārzu ieguva Varakļānos reģistrētā komandītsabiedrība "Austrumu būvnieks Plus".

Projekta gaitā pilsētā sakārtots aizaugusi pašvaldībai piederoša teritorija Krāslavas ielā 4A aptuveni 1,8 hektāru platībā. Dārzs izveidots saules (Ausekļa) formā, tā centrā izbūvēta aka. Centrālajā laukumā novietoti daži soliņi, kā atzari jeb astoņi saules stari izveidoti celiņi, kuru abās pusēs izveidotas koku alejas. Četras centrālās alejas simboliski attēlo četras Latgales pašvaldības - Ludzu, Kārsavu, Ciblu un Zilupi. Celiņi veidoti no šķembām. Katra celiņa, alejas noslēgumā uzstādīta metāla Latvju rakstu zīmju skulptūra.

Dārzs izveidots saskaņā ar arhitektes Darjas Koževnikovas izstrādāto metu kā dāvana Latvijas simtgadei un Ludzas pilsētas 840.jubilejai.

Projekts "Gaismas dārzs Ludzai!" īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu, tā kopējās izmaksas - 57 767 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)